11:42 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 41
Βρείτε μας

«Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι το σπίτι μας και αισθανόμαστε ότι αυτή τη στιγμή τραντάζονται τα θεμέλια του σπιτιού μας» υποστήριξε ο Γιώργος Χρανιώτης.

Την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη απαιτούν καλλιτέχνες που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά και τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ανάμεσά τους βρέθηκε και ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, ο οποίος μίλησε στο Sputnik, χαρακτηρίζοντας την υπουργό Πολιτισμού «ελλιπέστατη και απαξιωτική».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς της ότι δεν γνώριζε για την παραβατική συμπεριφορά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κάτι που αν είναι αλήθεια, την καθιστά ανεπαρκή γιατί «έπρεπε να γνωρίζει, όχι από φήμες, αλλά από γεγονότα».

«Πλέον δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε οι περισσότεροι άνθρωποι να παραιτηθεί η κα Μενδώνη. Ήταν ελλιπέστατη, εγώ έχω πει αρκετές φορές ότι ίσως να είναι πάρα πολύ ικανή σε ένα άλλο πόστο, αλλά στο Υπουργείο Πολιτισμού κρίθηκε ανεπαρκής καθώς και δεν θέλω να πω μόνο για τη στάση τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από την παραίτηση του κ. Λιγνάδη, αλλά για το αν ήξερε - αν γνώριζε για όλη αυτή την παραβατική συμπεριφορά θα έπρεπε να έχει πάρει κάποια θέση, αν δεν γνώριζε είναι ανεπαρκής γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει όχι από τις φήμες, από γεγονότα, όπως, για παράδειγμα, την απομάκρυνση από το Εθνικό από τον κ. Γερουσόπουλο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Χρανιώτης έκανε λόγο για «πάρα πολύ απαξιωτική σχέση με τον κλάδο μας», θυμίζοντας τη δήλωσή της περί μαύρων μέσα στη Βουλή, την αντιμετώπισή της στις Μυκήνες και μια πολύ ωραία απάντηση που είχε δώσει για τον ελληνικό κινηματογράφο.

«Γενικά έχουμε την αίσθηση ότι δεν αγαπά τους ηθοποιούς, δεν είναι δίπλα τους» πρόσθεσε, για να αναφερθεί στη δήλωσή της ότι εξαπατήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη «με βαθιά υποκριτική τέχνη».

«Και να κάνουμε μια διευκρίνιση, δεν εξαπατούν οι ηθοποιοί με την υποκριτική τους τέχνη, οι ηθοποιοί εξευγενίζουν μέσω της υποκριτική τους τέχνη, πράγμα που θεωρούμε δεδομένο στη δουλειά μας και νομίζουμε ότι θεωρούνται και δεδομένα από έναν άνθρωπο που επιβλέπει όλο αυτό το πράγμα» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο δημοφιλής ηθοποιός, αφού υποστήριξε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού είναι το σπίτι μας», κατέστησε σαφές πως στη θέση της Μενδώνη, οι ηθοποιοί θέλουν έναν άνθρωπο που να ξέρει να ζητά «συγγνώμη».

«Αισθανόμαστε ότι αυτή τη στιγμή τραντάζονται τα θεμέλια του σπιτιού μας και για αρχή -γιατί δεν νομίζω ότι τελειώνει εκεί-, για αρχή θέλουμε έναν άνθρωπο πιο άξιο πιο λειτουργικό και να μπορεί να λέει και μια λέξη που μάλλον δεν βρίσκεται στο λεξιλόγιο τους και αυτή η λέξη είναι "συγγνώμη"» κατέληξε.

Tags:
σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός ανηλίκου, βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σεξουαλική κακοποίηση, καταγγελίες, θέατρο, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης, υπουργός Πολιτισμού, Υπουργείο Πολιτισμού, Γιώργος Χρανιώτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK