09:48 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1564)
0 0 0
Βρείτε μας

Την ελπίδα για τη βήμα προς βήμα, με προσεκτικό πάντα τρόπο, επιστροφή στην «κανονικότητα» εξέφρασε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αισιόδοξος για τη σταδιακή επανεκκίνηση της κοινωνικοοικονομικής ζωής των Ελλήνων, εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, επεσήμανε πως τα επόμενα 24ωρα οι ειδικοί θα έχουν στα χέρια τους στοιχεία για την πορεία της πανδημίας και είναι θετικός με ένα προσεκτικό άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

«Νομίζω ότι αν φτάσουμε να έχουμε ένα καλό ποσοστό θετικότητας και το σύστημα δεν πιεστεί παραπάνω, καθώς έχουν ισορροπήσει κάπως τα εισιτήρια με τα εξιτήρια, οι μονάδες έχουν πιεστεί αλλά αντέχουν οριακά, υπάρχει ελπίδα να μπορέσουμε να ανοίξουμε κάτι. Αλλά και να πάει και μια εβδομάδα αργότερα, σίγουρα θα ανοίξουμε» τόνισε.

«Είμαστε κοντά στο τέλος» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την άποψη πως ό,τι κι αν ανοίξει πρώτα, πρέπει να ανοίξει διπλά και τριπλά προσεκτικά.

«Για παράδειγμα, το λιανεμπόριο θα πρέπει να ανοίξει με απόλυτους κανόνες στα μέρη που υπάρχει πιθανότητα συνωστισμού, στις μεγάλες πόλεις δηλαδή, να υπάρχει εξ ορισμού click in shop, με ραντεβού. Στις μικρές πόλεις ή στα χωριά προφανώς και δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, γιατί δεν μπορεί να γίνει σε μια κωμόπολη 2.500 κατοίκων συνωστισμός έξω από το μαγαζί που πουλάει ρούχα» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Για το πώς εξελίσσεται η COVID-19 στην Ελλάδα εκτίμησε πως κατά μέσο όρο τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται περίπου 1.500 κρούσματα και 25 θάνατοι.

«Με τα διπλάσια κρούσματα τον Νοέμβριο, δεν είχαμε διπλάσιους θανάτους, είχαμε 100 θανάτους. Άρα είμαστε καλύτερα. Έχει αρχίσει το εμβόλιο να καλύπτει τις ευπαθείς ομάδες, άρα οι 80+ ετών είναι αρκετά καλυμμένοι, δεν νοσούν τόσο συχνά, δεν μπαίνουν τόσο συχνά στη μονάδα, δεν πεθαίνουν τόσο συχνά. Κάθε βδομάδα που κερδίζουμε, αυτό θα επεκτείνεται. Θα γινόμαστε ακόμα πιο θωρακισμένοι» σημείωσε ο καθηγητής.
Θέμα:
Lockdown (1564)
Tags:
νέα μέτρα, Μέτρα, Αθήνα, CoviVac, κορονοϊός, Αττική, ολικό lockdown, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK