15:53 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 01
Βρείτε μας

Οι μάσκες θα παραμείνουν στην καθημερινότητά μας έως και το 2022, σύμφωνα με τον καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Τάκη Παναγιωτόπουλο.

Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος, εκτιμά ότι η μάσκα μπορεί να παραμείνει στις ζωές μας έως και το 2022.

Σχετικά με το ολικό lockdown στην Αττική, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, πως μπορεί να πάρει παράταση μίας εβδομάδας. 

Η εκτίμηση της διασποράς στην κοινότητα είναι αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή, σημείωσε, εξηγώντας πως αυτό είναι που κρίνει την πορεία της πανδημίας.

Σημείωσε πως υπάρχει μια σταδιακή σταθεροποίηση των κρουσμάτων, όμως θα συνεχιστεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Διαβατήριο εμβολιασμού

Σχετικά με το διαβατήριο του εμβολιασμού, έκρινε τη συζήτηση πρόωρη και υπερβολική και εξήγησε πως ακόμη δεν είναι γνωστό το κατά πόσο μεταδίδεται ο ιός μετά τον εμβολιασμό και ίσως δίνεται λάθος μήνυμα χαλάρωσης και εφησυχασμού.

«Το εμβόλιο γίνεται ως μια προσωπική προστασία και όχι αναγκαστικά προστασία ως προς το να γίνω φορέας και αναμεταδότης. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ότι θα μπορεί ο εμβολιασμός να επιφέρει το άνοιγμα στα πάντα χωρίς μέτρα» τόνισε και αναφέρθηκε στον φόβο του ότι «δίνεται το λάθος μήνυμα ως προς αυτό, δηλαδή "εμβολιάστηκα άρα είμαι οκ"».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
μάσκες, μάσκα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK