02:39 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Εισαγγελία ερευνά αυτεπαγγέλτως μαρτυρίες γειτόνων και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων τα οποία μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει η ActionAid δημοσιεύματα που τη συνδέουν με υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων προσφύγων διαψεύδοντάς τα κατηγορηματικά. 

Όπως τονίζει στην απάντησή της, «η ActionAid δεν λειτουργεί και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ δομές ανηλίκων προσφύγων, δεν έχει υλοποιήσει προγράμματα για ασυνόδευτα παιδιά και δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τα καταγγελλόμενα πρόσωπα».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της ActionAid υλοποιούνται αποκλειστικά από προσωπικό και συνεργάτες της οργάνωσης, οι οποίοι δεσμεύονται να τηρούν αυστηρά την Πολιτική προστασίας των παιδιών και την Πολιτική Προστασίας κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης. 

«Η ActionAid, προστατεύοντας τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες με τους οποίους δουλεύει από οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, προλαμβάνει, ανταποκρίνεται και καταπολεμά αυτές τις σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απορρέουν από καταχρήσεις εξουσίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Εισαγγελική παρέμβαση για δομές προσφύγων

Σημειώνεται ότι, μετά από μαρτυρίες γειτόνων του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς και δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως. 

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα στοιχεία, τα προσφυγόπουλα δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν στον χώρο του ηθοποιού-σκηνοθέτη, ενώ την παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Λιγνάδης: Κατηγορία για βιασμό κατά συρροή

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κάνει λόγο για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση θυμάτων σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία, στα οποία ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ιδιότητά του και σημειώνει ότι προκύπτει άσκηση βίας ή κακοποίηση με τα θύματα σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται στη ΓΑΔΑ έως την Τετάρτη οπότε θα απολογηθεί στις 12:00 για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Tags:
ActionAid, Δημήτρης Λιγνάδης, ανήλικοι πρόσφυγες, δομή μεταναστών, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σεξουαλική κακοποίηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK