11:26 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέα υπόθεση βιασμού από γνωστό ηθοποιό βρίσκεται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών, μετά από καταγγελία. Ξεκινά προκαταρκτική έρευνα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που καταγγέλλονται στον χώρο του ελληνικού θεάτρου.

Ειδικότερα, η αστυνομία ξεκινά προκαταρκτική έρευνα και για άλλες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης μετά και τις καταγγελίες του ηθοποιού Δημήτρη Άνθη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, έχει κατατεθεί μήνυση, ενώ η υπόθεση είναι στο όριο της παραγραφής.

Σε συνέχεια αυτών, δόθηκε παραγγελία από τον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες. Ο μηνυτής φέρεται μάλιστα να συνδέει τον καταγγελλόμενο ηθοποιό με τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη.

Στον εισαγγελέα και ο Βασίλης Τσαρούχας για να καταθέσει για τα περιστατικά σεξουαλικής βίας

Την ίδια στιγμή, ο Βασίλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) θα καταθέσει στον Εισαγγελέα που ερευνά υποθέσεις σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου, καθώς εκείνος διενεργεί πειθαρχική έρευνα με βάση καταγγελίες κατά μελών του Συλλόγου.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε στον εισαγγελέα και παρέδωσε τα ονόματα θυμάτων και θυτών, καταθέτοντας και ο ίδιος όλα όσα γνωρίζει.

Κατά την έξοδό του ο κ. Μπιμπίλας προχώρησε σε μία λακωνική δήλωση, αναφέροντας πως πλέον ο δρόμος είναι της Δικαιοσύνης. 

«Άρχισε η διαδικασία. Τον ρόλο έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη, μην περιμένετε λεπτομέρειες. Ο δρόμος ανήκει στη Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά. 

Tags:
μήνυση, προκαταρκτική εξέταση, Δημήτρης Λιγνάδης, βιασμός, καταγγελίες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK