04:17 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1670)
0 0 0
Βρείτε μας

Η αλυσίδα Holmes Place Greece κάνει λόγο για αρνητική στάση αντιμετώπισης των γυμναστηρίων από το σύνολο της επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Επιστολή στην επιτροπή λοιμωξιολόγων με την οποία ζητά να ανοίξουν τουλάχιστον οι οργανωμένοι εξωτερικοί χώροι άθλησης στέλνει η αλυσίδα Holmes Place Greece

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: 

«Από την αρχή της πανδημίας, ο ρόλος της φυσικής άσκησης και ο κλάδος των γυμναστηρίων, έχουν σχολιασθεί πολλάκις, αρνητικά  από μέλη της Επιτροπής ως “υπερμεταδότες του ιού”, σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, γεγονός που έχει οδηγήσει σε στοχοποίηση του κλάδου μας αλλά και σε ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα κατά της λειτουργίας των γυμναστηρίων, που εδώ και έναν χρόνο σχεδόν παραμένουν κλειστά με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η βιωσιμότητα ενός ολόκληρου κλάδου».

Επιπλέον, αναφορά γίνεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρχές επαναλειτουργίας των κλειστών χώρων προπόνησης, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. 

Μάλιστα, παραθέτουν αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας ευρωπαϊκών θεσμών με κορυφαία πανεπιστήμια με βάση την οποία αποδεικνύεται ότι «τα γυμναστήρια όχι μόνο δεν λειτουργούν υπέρ της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά αντίθετα λόγω της σωματικής άσκησης των ανθρώπων, ενισχύουν την υγεία τους».  

Επίσης, γίνεται αναφορά στα μέτρα που έχουν τεθεί σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2020, με την επανεκκίνηση λειτουργίας των γυμναστηρίων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 3 άξονες, α)Τήρηση Γενικών Κανόνων Προστασίας & Υγιεινής, β) Αποφυγή Συγχρωτισμού, γ) Προστασία ευπαθών ομάδων.

Η επιστολή κλείνει με την Holmes Place Greece να απευθύνει ερώτημα προς τα μέλη της Επιτροπής που αφορά σε επίσημα αποτελέσματα ερευνών που αποδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους οι χώροι άθλησης παραμένουν κλειστοί ενώ τους ζητείται να εισηγηθούν θετικά το άνοιγμα -τουλάχιστον- των οργανωμένων εξωτερικών χώρων άθλησης, με όσα ορίζουν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Θέμα:
Lockdown (1670)
Tags:
κορονοϊός, επιτροπή, lockdown, γυμναστήριο, γυμναστική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK