21:45 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (247)
0 10
Βρείτε μας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας «έδωσε» σήμερα 22/02 στον εισαγγελέα και ονόματα που δεν έχουν ακουστεί ως τώρα, από τις καταγγελίες που έφτασαν στο Σωματείο. Την Τετάρτη έχει κληθεί να καταθέσει και να προσκομίσει στοιχεία ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Πασχάλης Τσαρούχας.

Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο «κάδρο» της έρευνας της εισαγγελίας μετά τη σημερινή κατάθεση του πρόεδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα, για κακοποίηση και bullying από τον χώρο του θεάτρου.

«Υπάρχει μια εισαγγελική έρευνα πλέον που τρέχει και μπορεί ο κ. Μπιμπίλας να χρειαστεί να εμφανιστεί ξανά στον εισαγγελέα. Εμείς ως Σωματείο θα λειτουργήσουμε επικουρικά σε ό,τι μας ζητηθεί από την εισαγγελία» μας τονίζει ο γ.γ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Άρης Λάσκος, την ώρα που το Σωματείο-πρωταγωνιστής στην επικαιρότητα βρίσκεται σε θυελλώδη συνδιάσκεψη για να συζητηθούν με τα μέλη του Σωματείου όσα προέκυψαν από την κατάθεση του κ. Μπιμπίλα.

«Συνεχίζουμε με την εισαγγελική έρευνα. Και μπορεί να κληθούν από τον εισαγγελέα ακόμη και μέλη του Δ.Σ» προσθέτει ο κ. Λιάσκος.

Για την ώρα, πάντως, κλήθηκε να προσέλθει και να καταθέσει όσα έχει στα χέρια του και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, που δεν επιθυμεί να προβεί σε δηλώσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεργασίες για την αντικατάσταση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, μετά τη γενική κατακραυγή ακόμη και από στελέχη της ΝΔ εναντίον της, έχουν ξεκινήσει, παρότι η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα την κάλυψε εν μέρει.

Στο φρενήρες πολιτικό παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, οι υποψήφιοι αντικαταστάτες της -σε περίπτωση αποχώρησης της Λίνας Μενδώνη- την «κατάλληλη όμως στιγμή που θα κριθεί ότι η υπουργό θα εκπαραθυρωθεί», όπως μας λέει «γαλάζιο» στέλεχος, έχει διαρρεύσει πως είναι ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Άντζελα Γκερέκου.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (247)
Tags:
Εθνικό Θέατρο, Πασχάλης Τσαρούχας, Σπύρος Μπιμπίλας, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική βία, Δημήτρης Λιγνάδης, Λίνα Μενδώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK