12:43 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ανακοίνωση για τις φοβερές καταγγελίες σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη που συνελήφθη πριν μερικές ημέρες, εξέδωσε το Εθνικό Θέατρο. Τι αναφέρει.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη, με το Εθνικό Θέατρο να εκδίδει ανακοίνωση για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του.

Όπως αναφέρεται αρχικά, το Εθνικό Θέατρο βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποιητική, παραβατική συμπεριφορά και καλεί κάθε θύμα να μιλήσει στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Στη συνέχεια, ξεκαθαρίζει πως δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε συμπεριφορά που να αξίζει διερεύνησης κατά το διάστημα της θητείας του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, που να έχει σχέση με τις δραστηριότητες του Εθνικού Θεάτρου: «Το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας».

Μάλιστα, διευκρινίζεται πως ο κ. Λιγνάδης «ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και  συμμετεχουσών οργανώσεων».

«Οποιαδήποτε σύνδεση της επικαιρότητας με το εκπαιδευτικό έργο του Εθνικού Θεάτρου είναι ανακριβής και αποπροσανατολιστική. Κατά τα λοιπά, το Εθνικό Θέατρο αυτονοήτως απέχει από το σχολιασμό οποιασδήποτε δικονομικής εξέλιξης επί εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων στην υπόθεση Λιγνάδη

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως, μετά από μαρτυρίες γειτόνων του ηθοποιού / σκηνοθέτη και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων σε μαθήματα στο θέατρο του κ. Λιγνάδη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα προσφυγόπουλα δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν στον χώρο του 56χρονου, ενώ την παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την πλευρά της, η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

«Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Αγαπηδάκη.

Ο κ. Λιγνάδης είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κάνει λόγο για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση θυμάτων σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία, στα οποία ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ιδιότητά του και σημειώνει ότι προκύπτει άσκηση βίας ή κακοποίηση με τα θύματα σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.

Tags:
καταγγελίες, καταγγελία, βιασμός ανηλίκου, υπόθεση βιασμού, βιασμός, ανήλικοι πρόσφυγες, ανήλικοι, ανήλικος, ανήλικη, Εθνικό Θέατρο, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK