13:05 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 13
Βρείτε μας

Την αρνητική πρωτιά κρουσμάτων διατηρεί η Αττική, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στο «στόχαστρο» του κορονοϊού συνεχίζει να βρίσκεται η Αττική, όπου το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 396 νέα κρούσματα από το σύνολο των 880 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Ιδιαίτερη πίεση δέχεται ο κεντρικός τομέας Αθηνών, με 95 νέα κρούσματα, αλλά και ο βόρειος τομέας Αθηνών με 86 νέα κρούσματα.

Εν τω μεταξύ, και σε ό,τι αφορά τον «χάρτη» των κρουσμάτων, στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν 85 νέα κρούσματα, στην Αχαΐα 65 και στην Εύβοια 18. Υπενθυμίζεται ότι μαζί με την Αττική, σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται και η Αχαΐα με την Εύβοια.

Σημειώνεται ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι κρίσιμη για την απόφαση των λοιμωξιολόγων σχετικά με την πορεία του lockdown. 

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει το καθολικό lockdown στην Αττική, με τους ειδικούς πάντως να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων. 

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
Αττική, πανδημία, κορονοϊός, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα σήμερα, κρούσματα, ΕΟΔΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK