07:18 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2834)
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλάζει η NOTAM που αφορά τις πτήσεις από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Υποχρεωτικό θα είναι το rapid test κατά την άφιξη όλων των επιβατών οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συμπληρωματική NOTAM της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ισχύει από σήμερα έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί. 

Ειδικότερα, η NOTAM προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Ισραήλ.

Από τη συμπληρωματική αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα προστέθηκε η επισήμανση ότι για όλους τους επιβάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από το Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται και υποχρεωτικό rapid test άφιξης. 

Αεροδρόμιο
© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια με πτήσεις από το εξωτερικό για το χρονικό διάστημα έως και τις 8/3/2021 υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά ημέρες.

Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο διαγνωστικό τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού. Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2834)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, επιβάτες, πτήσεις, rapid test, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK