00:58 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (300)
0 13
Βρείτε μας

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη ΓΑΔΑ ώστε να δει τον Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο εκδόθηκε προχθές ένταλμα σύλληψης για βιασμούς κατά συρροή.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το MEGA για την υπόθεση Λιγνάδη ανακοινώνοντας ότι μαζί με τον κ. Γεωργουλέα αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Ωστόσο, όπως είπε στη συνέχεια «αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δεν θα τον υπερασπιστώ».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως «δεν έχει πειστεί» επί του παρόντος ότι ο κ. Λιγνάδης είναι αθώος σχετικά με τα όσα του προσάπτονται. 

«Είδα έναν δυστυχισμένο και συγκλονισμένο άνθρωπο, η μεγαλύτερη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε για αυτόν η κα Μενδώνη» είπε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Δημήτρης Λιγνάδης «δηλώνει απολύτως αθώος» ενώ ισχυρίστηκε πως του είπε ότι «είμαι 35 χρόνια στο μικροσκόπιο και εκείνο που ζητάω είναι αυτή η λαίλαπα που έχει πέσει πάνω μου να μην επηρεάσει δικαστή και εισαγγελέα».

Παράλληλα, μίλησε για μια «θεατράλε διαδικασία» σχετικά με το ένταλμα σύλληψης και διερωτήθηκε:

«Ένταλμα για ποιον; Για αυτόν που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν συνομιλητής όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων;».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι η χώρα δεν πρέπει να καταντήσει «υποχείριο ταπεινών πολιτικών αντιπαραθέσεων» εκτιμώντας ότι «αν ο κ. Λιγνάδης επιθυμούσε αύριο να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η Ελλάδα θα λάμβανε πρόστιμο μόνο και μόνο λόγω της παρέμβασης Μενδώνη».

Σε ό,τι αφορά τη μάρτυρα-κλειδί που η κατάθεσή της οδήγησε σε μεγάλο βαθμό στο ένταλμα σύλληψης ο κ. Κούγιας είπε πως ο γνωστός σκηνοθέτης τη χαρακτήρισε ως «αναξιόπιστη» κάνοντας λόγω για «σκοπιμότητες». 

«Αύριο θα συζητήσω μαζί του, να είστε βέβαια ότι αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δεν θα τον αναλάβω» είπε ο δικηγόρος.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί με τον δικηγόρο Νικόλαο Γεωργουλέα. 

«Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να επισκεφθεί αύριο την ανακρίτρια, «θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας» και όπως γίνεται γνωστό, θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη, 25/02/2021.

Σκοπός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι «μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (300)
Tags:
σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, καταγγελίες, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξης Κούγιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK