13:29 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (270)
0 11
Βρείτε μας

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει, μαζί με τον Ν. Γεωργουλέα, την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Σε ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος κάνει λόγο για «ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο γνωστός ποινικολόγος. 

Ο ίδιος θα αναλάβει την υπεράσπισή του και στην απολογία του, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, μαζί με τον δικηγόρο Νικόλαο Γεωργουλέα.

Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι ο Αλέξης Κούγιας προτίθεται να ζητήσει η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ενώ τονίζεται ότι «το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου» έχει κατακρεουργηθεί. 

«Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού» ανακοινώθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια. 

Όπως σημειώνεται, ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να επισκεφθεί αύριο την ανακρίτρια, «θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας» και όπως γίνεται γνωστό, θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη, 25/02/2021, ούτως ώστε, «μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Ο ίδιος, μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, είχε δηλώσει ότι «αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον υπερασπιστώ».

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του, και έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου. 

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (270)
Tags:
βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, καταγγελίες, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξης Κούγιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK