02:59 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την πεποίθησή του πως στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, στόχος είναι η υπουργός Πολιτισμού και η κυβέρνηση, εξέφρασε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ εν αναμονή της απολογίας του στις δικαστικές Αρχές αύριο, Τετάρτη. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτώμενος γιατί αποφάσισε να αναλάβει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σημείωσε πως «δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, εκείνο που λέει το σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές».

Σήμερα θα πάρει στα χέρια του τη δικογραφία της υπόθεσης και θα χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή, ενημέρωσε, τονίζοντας πως ο «Λιγνάδης μού είπε ότι είναι αθώος».

Όπως επεσήμανε δεν έχει μιλήσει με τους καταγγελλόμενους, ενώ σημείωσε πως ο Λιγνάδης γνωρίζει «κάποια άτομα» από αυτά που τον καταγγέλλουν.

«Στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση. Πίσω από αυτή την επίθεση, είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα» εκτίμησε.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις που έκανε η υπουργός Πολιτισμού κατά του πελάτη του, τόνισε πως «δε θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε κατά καιρούς οι πολιτικοί κατά καιρούς… αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα». 

Ιδιαίτερα για τη Λίνα Μενδώνη, είπε πως «καταλαβαίνετε τι κάνουν οι πολιτικοί για να επιβιώσουν» και διαβεβαίωσε πως «εκείνος που θα απαντήσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από υπουργούς, πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, θα το αποφασίσει ο δικαστής.

Σχετικά με την κατάθεση μία γυναίκας από το στενό περιβάλλον του κατηγορουμένου που φαίνεται ότι τον «καίει» ο δικηγόρος ζήτησε από όλους να κρατήσουν «πολύ μικρό καλάθι’ για τη γυναίκα που κατέθεσε. Όταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι».

Tags:
Κυβέρνηση, Λίνα Μενδώνη, δικηγόρος, κατάθεση, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK