15:42 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1543)
0 01
Βρείτε μας

Στους παράγοντες που θα κρίνουν τη «χαλάρωση» του lockdown αλλά και στο ποιες δραστηριότητες θα ανοίξουν πρώτα, επικεντρώθηκε η Ματίνα Παγώνη.

Η μείωση των κρουσμάτων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την πρόεδρο ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Σε πρωινή συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ τόνισε πως η τρέχουσα εβδομάδα ενδέχεται να είναι η τελευταία του lockdown, όμως οι νέες μολύνσεις θα πρέπει να κυμαίνονται κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 1.000 ημερησίως μετά και την προσπάθεια αύξησης των κλινών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια δεν θα πρέπει να αναμένεται πτώση των διασωληνωμένων ενώ οι ειδικοί εστιάζουν στους νοσηλευόμενους σε κλίνες COVID.

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά, αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την προτεραιότητα του ανοίγματος, τόνισε πως αρχικά θα δοθεί έμφαση στα δημοτικά με παράλληλο άνοιγμα της αγοράς με τη μέθοδο του click away, ενώ η εστίαση μετατίθεται χρονικά: «Δεν μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά».

Για το SMS μετακίνησης αποκλειστικά για το λιανεμπόριο το οποίο θα έχει διάρκεια 3 ώρες, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως θα βοηθήσει αρκετά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις μάσκες, η κα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και νοσοκομεία πρέπει να φοράμε διπλή.

Θέμα:
Lockdown (1543)
Tags:
click away, καταστήματα, λιανεμπόριο, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, κέντρο Αθήνας, Αθήνα, Αττική, ολικό lockdown, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK