02:46 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (211)
0 11
Βρείτε μας

Η εισαγγελία χτες διέταξε έρευνα και για εμπλοκή συγκεκριμένων δομών ανήλικων προσφύγων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Λιγνάδη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παρενέβη αυτεπαγγέλτως, καθώς μαρτυρίες γειτόνων και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων σε μαθήματα στο θέατρο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως έγινε γνωστό εδώ και αρκετά 24ωρα, τα προσφυγόπουλα φέρονται πως δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν στον χώρο του ηθοποιού-σκηνοθέτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, με την έναρξη της προκαταρκτικής έρευνας η MKO Praksis εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι συνεργάστηκε με το Εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2015 -2017.

«Η PRAKSIS, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της , συνεργάστηκε με το Εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2015-2017, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και τις οικογένειές τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Κοινωνική Κατοικία”, αλλά και στα παιδιά που φιλοξενούνταν στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων να παρακολουθήσουν δωρεάν παραστάσεις και να συμμετέχουν στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Σε όλες τις δραστηριότητες αυτές, όπως και σε κάθε άλλη εκπαιδευτική, ψυχαγωγική ή και αθλητική δραστηριότητα που συμμετέχουν παιδιά ή και μέλη άλλων ευάλωτων ομάδων υπάρχει πάντα συνοδεία και εποπτεία από την οργάνωση με σκοπό την προστασία τους από οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει η ΜΚΟ.

Υπενθυμίζεται πως χτες, το Εθνικό Θέατρο με ανακοίνωσή του διευκρίνισε πως ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (211)
Tags:
υπόθεση βιασμού, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, ανήλικοι πρόσφυγες, ανήλικοι, προσφυγόπουλα, Εθνικό Θέατρο, Δημήτρης Λιγνάδης, ΜΚΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK