16:32 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ειδική Γραμματέας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με ύπαρξη θεατρικού προγράμματος για προσφυγόπουλα με συμμετοχή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Ειδική Γραμματέας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ξεκαθαρίζει πως δεν έχει στα χέρια της «καμία πληροφορία» σχετικά με προγράμματα για προσφυγόπουλα με τη συμμετοχή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατείται για τέταρτη ημέρα στη ΓΑΔΑ εν αναμονή της απολογίας του.

«Δεν έχω καμία πληροφορία ούτε έφτασε στη γραμματεία καμία καταγγελία για τον φερόμενο ως δράστη σε σειρά υποθέσεων όπως αυτές που παρακολουθούμε τόσες μέρες» ξεκαθάρισε, μιλώντας στο MEGA. 

«Δεν έχω καμία πληροφορία, καμία εικόνα, που να υπήρχε κάποιο τέτοιο πρόγραμμα με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Δεν μπορώ να κάνω εικασίες ούτε να κάνω έρευνα υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη» επανέλαβε η ίδια, τονίζοντας πως το κράτος δεν κάνει συμφωνίες με ιδιώτες όσον αφορά τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Το κράτος και οι ΜΚΟ που έχουν τη φροντίδα των ασυνόδευτων ανηλίκων δεν συνάπτουν με ιδιώτες στο σκοτάδι συμφωνίες, σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «δαιμονοποίηση των ΜΚΟ» τις τελευταίες ημέρες κάτι το οποίο χαρακτήρισε άδικο και συκοφαντικό.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως χθες, Δευτέρα, η κα Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση όλων των πληροφορίων.

«Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι χωρίς διερεύνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Tags:
παιδιά, προσφυγόπουλα, Δημήτρης Λιγνάδης, Ειρήνη Αγαπηδάκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK