07:34 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1531)
0 01
Βρείτε μας

Την ανάγκη να υπάρχει έλεγχος στο χρονικό όριο που οι πολίτες παραμένουν έξω καθώς υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, εξέφρασε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, καθώς την Παρασκευή είναι ημέρα αποφάσεων σχετικά με την παράταση ή τη σταδιακή άρση του lockdown.

Μιλώντας στο MEGA, o κ. Βατόπουλος υποστήριξε πως προς το παρόν δεν έχουν αλλάξει τα επιδημιολογικά δεδομένα, αν και σημαντική παραμένει η μη έξαρση των κρουσμάτων, όμως υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε πολλά μέρη.

Τόνισε, δε, πως αύριο, Πέμπτη, οι ειδικοί θα έχουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα λάβουν τις αποφάσεις τους αναφορικά με το τι θα εισηγηθούν προς την ελληνική κυβέρνηση.

Για το άνοιγμα της αγοράς τόνισε πως βασική προϋπόθεση είναι η τρίωρη κυκλοφορία των πολιτών με αποστολή μηνύματος (SMS για τους έξι γνωστούς λόγους στο 13033), υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είχε τεθεί ως πρόταση από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε.

«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας, ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Στην Αθήνα υπήρχε ο φόβος της ραγδαίας μετάδοσης, γι’ αυτό πάρθηκαν αυτά τα μέτρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ανησυχητικά στον βαθμό που είναι στην πρωτεύουσα, έγινε lockdown σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης.

Αυτό που τον ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ η διπλή μάσκα είναι μια καλή ιδέα που μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις όπου παρατηρείται έντονος συγχρωτισμός.

 

 

Θέμα:
Lockdown (1531)
Tags:
κέντρο Αθήνας, Αθήνα, Αττική, απαγόρευση κυκλοφορίας, κορονοϊός, COVID-19, ολικό lockdown, lockdown, 13033, SMS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK