13:20 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (293)
0 0 0
Βρείτε μας

«Όλοι έχουν περάσει πολλά χρόνια σε ψυχοθεραπεία, πολλά από αυτά δεν είχαν σεξουαλική εμπειρία πριν από την κακοποίηση, πολλά από αυτά ήταν κλειστά, ευάλωτα και όλα αυτά δείχνουν μεθοδευμένη προσέγγιση» ανέφερε ο Γιάννης Βλάχος.

Ως «καταρχήν ομολογία» χαρακτήρισε ο Γιάννης Βλάχος, ο δικηγόρος του 25χρονου που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, την παραδοχή ότι γνώριζε κάποια από τα φερόμενα ως θύματα, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

«Πρέπει να δοθεί εξήγηση για ποιον λόγο είχε κατ’ ιδίαν συναναστροφή με ανήλικα που ακόμα και δεν είχαν σχέση με τον χώρο του θεάτρου» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Παράλληλα, αφού σημείωσε ότι «ο κ. Λιγνάδης πολλές φορές εθεάθη να συχνάζει σε πλατεία που υπήρχαν ανήλικα άτομα, ακόμα και υποσχόμενος καριέρα στον χώρο του θεάματος», κατέρριψε τον ισχυρισμό ότι τα παιδιά πήγαιναν σε εκείνον, καθώς όπως είπε: «Αν κάποιοι απευθύνθηκαν στον Δημήτρη αναζητώντας τη στήριξη που αυτός τους υποσχέθηκε, είναι άλλο πράγμα».

Όσον αφορά, δε, στην κατάθεση του εντολέα του, έκανε λόγο για ολοκληρωμένη μήνυση, ενώ ο 25χρονος βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών. Ερευνάται μάλιστα η δυνατότητα κατάθεσής του από το εξωτερικό όπου βρίσκεται.

Σχολιάζοντας επίσης τον ισχυρισμό του Αλέξη Κούγια ότι «στην υπόθεση Λιγνάδη στόχος είναι η Μενδώνη», τον χαρακτήρισε «αβάσιμο», πριν αναφερθεί γενικά στην ψυχολογία των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ιδιαίτερα για όσους κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη, τους οποίους και συναναστρέφεται, σημείωσε πως επρόκειτο για «παιδιά, πολλά από τα οποία έχουν αυστηρούς γονείς».

Αναφερόμενος στον 25χρονο εντολέα του, του εκμυστηρεύτηκε ότι «ντρεπόμουν, ένιωθα ότι είχα κάνει κάτι λάθος, ότι εγώ το προκάλεσα, ότι θα έκανα τους γονείς μου να ντρέπονται».

«Όλοι έχουν περάσει πολλά χρόνια σε ψυχοθεραπεία, πολλά από αυτά δεν είχαν σεξουαλική εμπειρία πριν από την κακοποίηση, πολλά από αυτά ήταν κλειστά, ευάλωτα και όλα αυτά δείχνουν μεθοδευμένη προσέγγιση» σημείωσε επίσης ο κ. Βλάχος, βασιζόμενος στο προφίλ των καταγγελλόντων.

Καταλήγοντας, δεν παρέλειψε να απαντήσει στις «κατηγορίες» προς τους γονείς των παιδιών, διερωτώμενος «τι να κάνουν οι γονείς; Να έχουν τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι; Είναι δυνατόν να κατηγορούμε τους γονείς όταν αυτό από μόνο του είναι ανασταλτικός παράγοντας για να πάνε τα παιδιά να καταγγείλουν;».

Επίσης, κάλεσε όλα τα θύματα να προχωρήσουν σε καταγγελίες, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει «να γνωρίζουν ότι έχουν πίσω τους όλη την κοινωνία, τη Δικαιοσύνη που λειτουργεί άψογα, έχουν ακόμα και την κυβερνητική στήριξη».

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (293)
Tags:
δικηγόρος, σκηνοθέτης, ηθοποιός, βιασμός ανηλίκου, βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σεξουαλική κακοποίηση, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK