21:50 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (187)
0 11
Βρείτε μας

Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε και «ψάρευε» τα υποψήφια θύματά του ο Δημήτρης Λιγνάδης, αποκάλυψε ο ηθοποιός Χρήστος Πέρρος, ο οποίος εξομολογήθηκε πως έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον σκηνοθέτη όταν ήταν 14 ετών.

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στον Alpha, ο ηθοποιός Χρήστος Πέρρος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο σκηνοθέτης και ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, «ψάρευε» τα υποψήφια θύματά του, αλλά και στην παρενόχληση που υπέστη όταν ήταν μόλις 14 ετών.

«Με προσέγγισε λέγοντας "τι κάνω, πώς με λένε". Άρχισε να γίνεται πιο διαχυτικός και φιλικός μαζί μου και με πάγωσε. Βρέθηκε το χέρι του στη μέση μου και το άλλο στα μαλλιά μου. Όταν τον απώθησα κι είπα τι είναι αυτά που κάνεις, μου πρότεινε να πάω σπίτι του -τονίζω ότι ήμουν 14 χρονών- για ένα ουίσκι και τσιγάρο. Το βλέμμα του άστραψε, έγινε πιο φιλικός και τον απώθησα πιο επιθετικά» εξομολογήθηκε.

Στη συνέχεια, εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη όταν προσπάθησε να μπει σε μια δραματική σχολή και συνάντησε ξανά τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά από χρόνια.

«Τα χρόνια όμως πέρασαν, εγώ τελείωσα το σχολείο και θέλησα να πάρω πληροφορίες για την εισαγωγή μου σε μια δραματική σχολή. Μπαίνοντας στο γραφείο διαπιστώνω ότι ήταν ο ίδιος άντρας που ήταν καθηγητής πλέον. Παίρνω τις πληροφορίες κι ενώ πάω να φύγω χαιρετώντας τον σκηνοθέτη, μου λέει "να σου πω, θέλεις να συζητήσουμε πώς να περάσεις χωρίς εξετάσεις στη δραματική σχολή ερχόμενος σπίτι μου σήμερα το απόγευμα;" Του απάντησα ότι "αν είναι να πάρω τη θέση ενός ταλαντούχου παιδιού επειδή απλά πέρασα ένα απόγευμα σπίτι σας, δεν θα ήθελα"» τόνισε.

Καταλήγοντας, αποκάλυψε πως τον προσέγγισε ένας άλλος άντρας, ο οποίος ήταν αυτός που του άνοιξε την πόρτα στη σχολή, προτείνοντάς του να «συνευρεθούν» με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ήμουν σε ένα καφέ στο Θησείο και με προσέγγισε ο άντρας που μου άνοιξε την πόρτα σε αυτήν την σχολή. Μου πρότεινε να συνευρεθούμε οι τρεις μας και μου έδειξε έναν άντρα ο οποίος βρισκόταν πίσω μου. Γυρνώντας το κεφάλι μου διαπιστώνω για τρίτη φορά πως ήταν ο ίδιος σκηνοθέτης. Ήταν ουσιαστικά ο αλιευτής των υποψήφιων θυμάτων. Όταν ο πρώτος δεν πετύχαινε τους στόχους και τους σκοπούς, τότε εκείνος δρούσε αλιευτικά. Ψάρευε το εκάστοτε θήραμα» κατέληξε.
Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (187)
Tags:
βιασμός ανηλίκου, βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σεξουαλική κακοποίηση, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Χρήστος Πέρρος, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK