01:14 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1528)
0 11
Βρείτε μας

Προς άνοιγμα των καταστημάτων από την 1η Μαρτίου κινείται η χώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όμως, αυτό θα γίνει με διαφορετικούς κανόνες.

Άνοιγμα της αγοράς με διαφορετικούς… όρους διαφαίνεται από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες από κυβερνητικά χείλη από τοποθετήσεις ειδικών. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, το λιανεμπόριο επανεκκινεί με νέα μέτρα. 

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρεται πως αλλάζει, μεταξύ άλλων, ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για τα ψώνια τους, αλλά και θα υπάρξει ένας νέος πενταψήφιος ειδικά για τις αγορές.

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους για τρεις –και όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι πρότινος– ώρες.

Ακόμη, θα μπορούν να μεταβαίνουν σε όλα τα καταστήματα που επιθυμούν, χωρίς περιορισμούς, ενώ, σημειώνεται, πως η αγορά θα λειτουργεί με το μοντέλο των σουπερμάρκετ.

Ο νέος πενταψήφιος

Παράλληλα, γίνεται λόγος για την ύπαρξη ενός νέου πενταψήφιου αριθμού ο οποίος θα αφορά αποκλειστικά τις αγορές.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε χθες πως υπάρχουν τεχνικές μελέτες, ενώ ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς ξεκαθάρισε πως το υπουργείο θα καλύψει τεχνικά όποια απόφαση υπάρξει, μετά την εισήγηση, όμως, των ειδικών.  

Επί του ιδίου ζητήματος μίλησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, αναφέροντας πως μπορεί να μπει στη ζωή των πολιτών ένα ξεχωριστό sms και να μην υπάρξουν «πολλαπλά μηνύματα διώρων που προκαλούσαν συρροή».

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη, το άνοιγμα της αγοράς «θα προηγηθεί κάθε άλλου ανοίγματος».

Η θέση των ειδικών

Μερίδα ειδικών φαίνεται ότι τίθεται υπέρ του ανοίγματος της αγοράς, σημειώνοντας πως δεν θα επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε πως βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα της αγοράς είναι η τρίωρη κυκλοφορία των πολιτών με αποστολή μηνύματος. 

«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του» σημείωσε.

Με τη σειρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα στο άνοιγμα έχουν τα δημοτικά σχολεία και η αγορά, με τη μέθοδο -όμως- του click away. Την ίδια παρατήρηση έκανε χθες και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος.

Από την άλλη ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς με τη μέθοδο του click in shop.

Θέμα:
Lockdown (1528)
Tags:
Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Ματίνα Παγώνη, Αττική, Αθήνα, Σταύρος Καφούνης, λιανεμπόριο, αγορά, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK