08:25 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (281)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αλέξης Κούγιας θα αποφασίσει για τον αν θα αναλάβει ή όχι την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μόλις διαβάσει τη δικογραφία.

Για δικογραφία… τηλεγράφημα έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας όσον αφορά στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, υποστηρίζοντας πως ήταν γι' αυτόν μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ο γνωστός δικηγόρος, αφού παρέλαβε αντίγραφο της δικογραφίας για την πολύκροτη υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, υπογράμμισε πως υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία σε αυτήν, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για φήμες όσον αφορά στην ύπαρξη μαρτύρων.

«Μόλις παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και έχω ήδη δοκιμάσει μια έκπληξη. Πρόκειται για μια δικογραφία-τηλεγράφημα με ελάχιστα στοιχεία. Δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μια δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων… Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα, γιατί αυτά που άκουγα τις προηγούμενες ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων είναι μόνο φήμη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας, εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας.

Καταλήγοντας, ο ποινικολόγος γνωστοποίησε ότι μόλις διαβάσει τη δικογραφία, θα τοποθετηθεί δημόσια για το αν θα αναλάβει ή όχι την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

«Θέλω να σας πω ότι με πολλή περίσκεψη απέναντι σε ό,τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτή την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία, με δημόσια δήλωσή μου θα τοποθετηθώ αν αναλάβω την υπεράσπιση αυτού του μέχρι πριν από λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, μιλώντας για τις απειλές που δέχεται η οικογένειά του λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι τον ενοχλεί αφάνταστα αν έχει γίνει αυτό, προσθέτοντας:

«Ο γιος μου αυτά που γράφει είναι πολύ τιμητικά για εμένα. Αυτή είναι η καταξίωση μου, τα παιδιά μου, που θα με διαδεχτούν και θα συνεχίσουν αυτό που δυστυχώς πολλές φορές δεν έχει γίνει με εκλεκτούς συναδέλφους μου. Είναι στη μυλόπετρα. Είναι στη μυλόπετρα γιατί υπάρχουν τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα. Όποιος δεν θέλει να δει την πραγματικότητα εθελοτυφλεί. Υπάρχουν φερέφωνα πολιτικοί που δεν ενδιαφέρονται για τις ζωές των ανθρώπων, ούτε για τις συνθήκες μιας δίκαιης δίκης. Εγώ γι' αυτό είμαι εδώ».
Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (281)
Tags:
σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σεξουαλική κακοποίηση, βιασμός ανηλίκου, βιασμός, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξης Κούγιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK