05:21 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2895)
0 12
Βρείτε μας

«Αυτή την εβδομάδα θα εισπράξουμε το απόγειο αυτού του επιδημικού κύματος» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Νέες προειδοποιήσεις από τον καθηγητή Πνευμονολογίας, διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκο Τζανάκη για τον κορονοϊό.

«Αυτή την εβδομάδα θα εισπράξουμε το απόγειο αυτού του επιδημικού κύματος, θα είμαστε τυχεροί αν δεν ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα» είπε στον ΑΝΤ1. 

Από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα πάμε σε μία αποκλιμάκωση της κατάστασης, ενημέρωσε, σημειώνοντας πως αυτές τις ημέρες φαίνεται μία επιπεδοποίηση της καμπύλης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ένα άνοιγμα του λιανεμπορίου θα ήταν καλό να γίνει μετά τις 8 Μαρτίου, εκτός εάν βρεθεί ένας πιο λειτουργικός, εύρυθμος και ευέλικτος τρόπος να ανοίξει νωρίτερα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς εάν μέχρι το καλοκαίρι έχει εμβολιαστεί περί το 40% του πληθυσμού, θα ξεχάσουμε τα lockdown.

Η μάσκα, ωστόσο, θα παραμείνει στη ζωή για περισσότερο καιρό καθώς «έχει αποδειχθεί ότι εκτός από κορονοϊό προστατεύει και από άλλες λοιμώξεις αναπνευστικού ζούμε τεράστια μείωσης της γρίπης και άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2895)
Tags:
αγορά, λιανεμπόριο, lockdown, κρούσματα, κρούσμα, Νίκος Τζανάκης, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK