09:11 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1581)
0 0 0
Βρείτε μας

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια της γερμανικής Deutsche Welle σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, σε σύγκριση με τη Γερμανία.

«Η Ελλάδα εμβολιάζει καλύτερα από τη Γερμανία» γράφει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική Deutsche Welle, αναφερόμενη στο πώς προχωρούν οι εμβολιασμοί στις δύο χώρες.

Γίνεται λόγος για «χάος» όσον αφορά στο κλείσιμο ραντεβού για το εμβόλιο στη Γερμανία, ενώ η διαδικασία σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, προχωρά απρόσκοπτα. 

«Μέχρι το Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα συνολικά 700.000 άνθρωποι, που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό πρωτοεμβολιαζόμενων 6,5%. Τη δεύτερη δόση έχουν ήδη λάβει 230.000 άτομα. Στόχος μέχρι το καλοκαίρι είναι να έχει εμβολιαστεί το 80% των άνω των 18. Σε αντίθεση στη Γερμανία έχουν λάβει τη πρώτη δόση 3,3 εκατομμύρια πολίτες και περίπου 1,7 εκατ. και τη δεύτερη. Το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται στο 4%» αναφέρει το γερμανικό μέσο σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Όπως γράφει, η Επιχείρηση «Ελευθερία» «λειτουργεί ρολόι» ενώ οι πολίτες «δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, μιας και ειδοποιούνται με SMS ή mail. Τα στοιχεία επικοινωνίας προέρχονται από το σύστημα άυλης συνταγογράφησης. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά. Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, σαν αυτή που στη Γερμανία οδηγεί σε απόγνωση πολλούς πολίτες, δεν υπάρχει στην Ελλάδα, διότι όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι δεν συνάδει με την ψηφιοποιημένη διαδικασία».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1581)
Tags:
Γερμανία, Ελλάδα, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK