06:46 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (276)
0 01
Βρείτε μας

Ο δικηγόρος ενός εκ των φερόμενων θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη, απαντά στα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού Αλέξης Κούγιας.

Τη δική του απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε για την υπόθεση Λιγνάδη ο δικηγόρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού Αλέξης Κούγιας, απαντά ο δικηγόρος ενός εκ των ατόμων που προχώρησαν σε καταγγελία. 

«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες. Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση» σημειώνει.

Καλεί ακόμα το δημοκρατικό σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι «δεν επιδέχεται κανενός είδους σκοπιμότητες και άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορούμενους» και ζητά να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών.

Νωρίτερα, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του πελάτη του, ενώ έκανε λόγο για μάρτυρες - «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Ο Αλέξης Κούγιας μιλά για «χοντροκομμένα ψέματα» στη δικογραφία και όχι αποδεικτικά στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (276)
Tags:
σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, καταγγελίες, καταγγελία, δικηγόρος, μήνυση, Αλέξης Κούγιας, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK