09:10 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (281)
0 10
Βρείτε μας

«Θα γίνει δικαστήριο, η υπόθεση έχει περάσει από τον Εισαγγελέα» ανέφερε η Σοφία Παυλίδου για την καταγγελία της ότι έπεσε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από τον συνάδελφό της Μάνο Παπαγιάννη πριν από τρία χρόνια.

Στο φλέγον θέμα των ημερών με το «τσουνάμι» καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάματος, αναφέρθηκε η Σοφία Παυλίδου.

Παράλληλα, μιλώντας στο «Πρωινό» του ANT1, η ηθοποιός μίλησε και για τη δική της εμπειρία, όταν πριν από τρία χρόνια, είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από τον συνάδελφό της Μάνο Παπαγιάννη.

«Περιμένουμε να οριστεί η ημερομηνία της δίκης. Θα γίνει δικαστήριο. Έχει περάσει από τον Εισαγγελέα, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία της δίκης. Και τώρα με την πανδημία δεν είναι εύκολο να κινηθεί η διαδικασία» ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας: «Δεν είναι θέμα πρωτιάς. Εγώ πριν από τρία χρόνια δεν ήμουν ένα κοριτσάκι μικρό, που θα μπορούσε κάποιος να του κάνει κάτι, να κρυφτεί, να μην καταλάβει τι του έχει συμβεί και όλα αυτά. Υπερασπίστηκα το δίκιο μου και δεν μου πέρασε στιγμή από το μυαλό να μην απευθυνθώ στη δικαιοσύνη. Έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης η δική μου περίπτωση και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Σχετικά δε με τις αποκαλύψεις που έχουν κλονίσει συθέμελα τον καλλιτεχνικό χώρο, υποστήριξε ότι «ο πόνος των θυμάτων θα απαλυνθεί γιατί δικαίωση δεν υπάρχει».

Για ό,τι συμβαίνει τώρα, είμαι χαρούμενη που οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να βρουν το θάρρος και να μιλήσουν γι’ αυτά που τους έχουν συμβεί. Δεν είναι σίγουρα όλες οι περιπτώσεις ίδιες και θα υπερασπιστώ τον κλάδο μου λέγοντας ότι δεν συμβαίνει μόνο στο θέατρο. Σε καμία περίπτωση η ταύτιση του παιδεραστή με τον θεατράνθρωπο δεν μπορεί να είναι υπαρκτή, γιατί δεν ήταν ωραία πράγματα αυτά για τον χώρο μας. Χαίρομαι πολύ που ο πόνος το θυμάτων θα απαλυνθεί γιατί δικαίωση δεν υπάρχει. Τα θύματα βρεθήκαμε μπροστά σε ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα και πρέπει να θεραπευτούν» κατέληξε η Σοφία Παυλίδου.
Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (281)
Tags:
καταγγελία, θέατρο, ηθοποιός, κακοποίηση, Σοφία Παυλίδου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK