20:30 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (286)
0 20
Βρείτε μας

Για «ανακρίβειες και ψέματα» μιλά ο Παύλος Χαϊκάλης, σε δήλωσή του για τις καταγγελίες σε βάρος του, που έχουν υποβληθεί στο ΣΕΗ. «Είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σκληρά με όλους τους νόμιμους τρόπους» διαμηνύει.

«Με εξομοίωσαν άδικα με εκείνους που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Χαϊκάλης, σε τοποθέτησή του για τις καταγγελίες σε βάρος του, οι οποίες έφτασαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Ο γνωστός ηθοποιός, σε δήλωση που έκανε διά στόματος του συνηγόρου του Μανώλη Τρούλη, υποστηρίζει ότι το περιεχόμενό των καταγγελιών που κατατέθηκαν στο ΣΕΗ «βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων», σημειώνοντας ότι θα απαντήσει «σκληρά με όλους τους νόμιμους τρόπους σε όσους και όσες χρησιμοποιούν ψέματα».

«Μετά τον πολυήμερο διασυρμό μου, την 22 Φεβρουαρίου και ώρα 3:30 μ.μ., έλαβα επιτέλους από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αντίγραφα των σε βάρος μου ''καταγγελιών'' και σχετική πρόσκληση για την παροχή εξηγήσεων. Συγκεκριμένα, παρέλαβα αντίγραφα τεσσάρων εγγράφων, χωρίς ημερομηνία και χωρίς υπογραφή από τους φερόμενους ως καταγγέλλοντες που ακόμα κι αν υποτεθεί ότι συνιστούν επιβεβαιωμένες καταγγελίες, το περιεχόμενό τους βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων» αναφέρει, ειδικότερα, ο Παύλος Χαϊκάλης.   

Και συνεχίζει: «Άνθρακες ο θησαυρός για όσους έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα και μ’ εξομοίωσαν άδικα με εκείνους που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!». 

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρεται σε καθεμία από τις καταγγελίες σε βάρος του, παραθέτοντας τη δική του θέση.

«Ειδικότερα, η μία εκ των τεσσάρων καταγγελιών αφορά σε άνδρα που ισχυρίζεται ψευδώς ότι πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, σε γυρίσματα σειράς και παρουσία πλήθους κόσμου, τον εξύβρισα. Όμως, κανείς από τους συντελεστές των γυρισμάτων δεν θυμάται ένα τέτοιο περιστατικό ούτε καν τον ίδιο τον καταγγέλλοντα, ο οποίος είναι άγνωστος σε μένα. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση επικαλούμαι τις μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στα γυρίσματα των συγκεκριμένων επεισοδίων» δηλώνει.

Αναφορικά με δύο καταγγελίες «από ενήλικες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι προ πολλών ετών τις παρενόχλησα σεξουαλικά διά τηλεφώνου δηλώνω κατηγορηματικά ότι τα όσα γλαφυρά διαχέονται διά του τύπου τις τελευταίες ημέρες για το περιεχόμενο των επικοινωνιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα, για τη μία περίπτωση αναγνώρισα δημόσια ότι ορμώμενος από πραγματικά συναισθήματα προς το πρόσωπο της καταγγέλλουσας εκφράστηκα αυθόρμητα και ζήτησα δημόσια συγνώμη αν υπερέβην τα υποκειμενικά όρια της ηθικά ανεκτής συμπεριφοράς της συγκεκριμένης. Η ίδια δε η καταγγέλλουσα με ξεκάθαρο τρόπο επιβεβαιώνει ότι αμέσως μόλις έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε αμοιβαία διάθεση διέκοψα οποιαδήποτε επικοινωνία» συμπληρώνει ακόμη. 

«Τέλος, ως προς τη μία καταγγελία ενήλικης γυναίκας -επί σειρά ετών επιστήθια φίλη- που μετά από 36 ολόκληρα χρόνια ισχυρίζεται ότι δήθεν αποπειράθηκα να την εκμεταλλευθώ σεξουαλικά, όταν και οι δύο είμασταν στην ηλικία των 25, η αλήθεια είναι ότι σοβαρές προσωπικές διαφορές μας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Είναι προφανές ότι για λόγους εκδίκησης διαστρεβλώνει πλήρως τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μακρινό 1985. Αρκεί να αναφέρω ότι την επίμαχη περίοδο ήταν επιστήθια φίλη και της μετέπειτα συζύγου μου και μητέρας του γιου μας. Συνεπώς, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν η φίλη της καταγγέλλουσας και μετέπειτα σύζυγός μου να με παντρευτεί μετά από μία τέτοια πράξη και να αποκτήσει παιδί μαζί μου» επισημαίνει ο Παύλος Χαϊκάλης. 

Ο ίδιος κάνει μνεία και σε μία πέμπτη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας «και αναφέρεται στην περίοδο αμέσως μετά τη στρατιωτική μου θητεία, δηλαδή πριν από περίπου 40 χρόνια», σημειώνοντας ότι «είναι παντελώς ψευδής καθώς δεν γνωρίζω καν την συγκεκριμένη καταγγέλλουσα. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω καμία ενημέρωση από το ΣΕΗ».   

«Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι απόλυτα και στηρίζω με όλη μου την ψυχή την κοινωνική ενεργοποίηση των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και επιζητώ όπως και σύσσωμη η κοινωνία την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν βλάψει πραγματικά με τη συμπεριφορά τους» τονίζει ο ίδιος. 

Και καταλήγει: «Δυστυχώς καλούμαι να υπερασπιστώ το αυτονόητο: ο καταγγελλόμενος δεν μπορεί να θεωρείται εκ προοιμίου ένοχος. Ως εκ τούτου είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σκληρά με όλους τους νόμιμους τρόπους σε όσους και όσες χρησιμοποιούν ψέματα για να με πλήξουν ανασύροντας και διαστρεβλώνοντας ιστορίες από το παρελθόν που με περίσσια υποκρισία με εξομοιώνουν με πρόσωπα που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα». 

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (286)
Tags:
MeToo, σεξουαλική παρενόχληση, καταγγελίες, καταγγελία, Παύλος Χαϊκάλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK