10:13 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1588)
0 03
Βρείτε μας

Για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων μίλησε ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς για άνοιγμα δραστηριοτήτων καθώς τα πράγματα είναι ήδη δύσκολα για τα νοσοκομεία. 

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε πως δεν τηρούνται τα μέτρα, μιλώντας στο OPEN, και πρόκειται για «μούφα» καραντίνα.

«Είχαμε την αγωνία να μην σκάσει η Αττική, αλλά δυστυχώς είναι πολύ κοντά. Ελπίζω να δούμε έναν μετριασμό του κύματος που έρχεται, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Αρχίζει ένα μεγάλο κύμα με τα νοσοκομεία, που δεν είχαν πίεση και τώρα την έχουν. Αυτό θα συνεχιστεί δυστυχώς» επεσήμανε ο κ. Παυλάκης.

Εκτίμησε ότι δεν αρκεί αυτού του είδους καραντίνα παρότι υπάρχουν κλειστά σχολεία και καταστήματα.

«Αυτό το lockdown δεν είναι τίποτα τρομερό όταν είναι ανοιχτά εργοστάσια, ΜΜΜ, επιχειρήσεις και μετακινείται τόσος κόσμος. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τα ρεαλιστικά παραδείγματα που έχουμε από τη βόρεια Ελλάδα κι από τις χώρες δίπλα μας. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον ιό» τόνισε ο καθηγητής.

Μίλησε ακόμα για ζήτημα ατομικής ευθύνης και υπογράμμισε ότι χρειάζεται πιο καλή προστασία.

«Είναι ένα μέρος των μέτρων που θα πρέπει να το δει ο καθένας ατομικά και σοβαρά. Αυτό που έχουμε τώρα είναι μια ημιτελής καραντίνα, μούφα. Με την ίδια συμπεριφορά, δεν αρκεί για να καμφθεί ο ιός. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί» σημείωσε.

Παράλληλα, επισημαίνει πως τα εμβόλια δουλεύουν, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά. 

«Στην Καλιφόρνια κυκλοφορεί ένα χειρότερο στέλεχος. Ο ιός θα σταματήσει με τα εμβόλια αν τα κάνουμε παγκόσμια. Εμβόλια και καραντίνα θα σταματήσουν την αλυσίδα μετάδοσης» τόνισε και πρόσθεσε πως: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ενδημικός ο ιός και θα μας ταλαιπωρεί για χρόνια».

Τέλος, ως προς μια ενδεχόμενη άρση του lockdown έκανε σαφές πως θα είναι τρέλα να ανοίξει η αγορά και τα σχολεία.

«Μπορεί να είμαστε στο πιο σκοτεινό σημείο πριν την αυγή» κατέληξε.
Θέμα:
Lockdown (1588)
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, σχολεία, σχολείο, καραντίνα, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK