03:53 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το e-διαζύγιο έρχεται στις ζωές των πολιτών ώστε να απλοποιήσει τις προβλέψεις για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου.

Το συναινετικό διαζύγιο περνά στην ψηφιακή εποχή καθώς σύντομα θα αποτελέσει γεγονός το e-διαζύγιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργικό συμβούλιο νομοσχέδιο για σημαντικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, εντός των οποίων υπάρχει και η πρόβλεψη για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου μέσω… μερικών κλικ. 

Έως και τώρα τα συναινετικά διαζύγια βγαίνουν από συμβολαιογράφους, με την παρουσία των δικηγόρων των δύο πλευρών, ωστόσο οι νέες προβλέψεις της νομοθεσίας αλλάζουν άρδην τη διαδικασία.

«Οι σύζυγοι μπορούν με έγγραφη συμφωνία να λύσουν τον γάμο τους. Η συμφωνία αυτή συνάπτεται μεταξύ των συζύγων με την παρουσία πληρεξούσιου δικηγόρου για καθέναν από αυτούς, και υπογράφεται από τους ίδιους και από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους ή μόνο από τους τελευταίους, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδικό πληρεξούσιο. Η πληρεξουσιότητα πρέπει να έχει δοθεί μέσα στον τελευταίο μήνα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας. Η συμφωνία λύσης του γάμου γίνεται και ηλεκτρονικά με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, μη απαιτούμενης της βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής των συζύγων» τονίζεται στη σχετική πρόβλεψη.

Tags:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, e-διαζύγιο, Κώστας Τσιάρας, χωρισμός, διαζύγιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK