19:23 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1772)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπαίνει στις ράγες για την επιστροφή του και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, όπως τι γίνεται σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Φαίνεται πως βρισκόμαστε λίγο πριν την επιστροφή στην κανονικότητα στη Super League και τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη για να αποφασιστεί το αν θα προχωρήσει ως το τέλος η διαδικασία «επανεκκίνησης» της ποδοσφαιρικής σεζόν.

Οι υπεύθυνοι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενο και ένα πιθανό σενάριο εν μέσω της πανδημίας είναι τι θα γίνει σε περίπτωση ανίχνευσης επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης της COVID-19.

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η απόφαση που πάρθηκε ανάμεσα στον ΕΟΔΥ και την Υ.Ε.Ε. και μεταφέρθηκε στον διευθυντή αγωνιστικού της Super League, Θεόδωρο Λάιο, σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε κορονοϊό είναι πως το άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό θα τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα μπει σε απομόνωση πέντε ημερών.

Η απομόνωση θα γίνει σε χώρο που θα είναι προκαθορισμένος είτε από τη διοργανώτρια αρχή, τη Super League, είτε από την ίδια την ομάδα. Για πέντε μέρες, κανείς δεν θα μπορεί να πάει στην οικεία του ή να μετακινηθεί από μόνος του κάπου αλλού.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της πενθήμερης απομόνωσης, θα είναι εφικτό να προπονούνται οι παίκτες της ομάδας, αλλά μόνο με το συγκεκριμένο γκρουπ, το οποίο θα έχει «απομονωθεί». Δεν θα μπορεί να κάνει προπόνηση ένας παίκτης που ήταν εκτός αποστολής ή προπονήσεων πριν βρεθεί το θετικό κρούσμα.

Μέσα στο διάστημα των πέντε ημερών, θα υπάρξουν δύο σειρές από τεστ ανίχνευσης του ιού και τεστ αντισωμάτων σε όλο το γκρουπ της απομόνωσης. Τέλος, εάν δεν είναι εφικτός ο μοριακός έλεγχος (PCR), η σύσταση του ΕΟΔΥ και της Υ.Ε.Ε. είναι να επιστρέψουν οι ομάδες σε μικτές προπονήσεις και αγώνες έπειτα από απομόνωση επτά ημερών κι αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς πως δεν έχει εμφανιστεί κανένα άλλο σύμπτωμα κορονοϊού εντός της ομάδας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1772)
Tags:
ελληνικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, Super League 1, Super League, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK