10:44 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2002)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην Α2.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε πως συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και τη διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Η επικύρωση της βαθμολογίας Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών όπου αγωνίζεται ο Ολυμπιακός αποφασίστηκε να καταλήξει όπως ήταν στις 9 Μαρτίου, όταν και διεκόπη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν στην έκτη θέση και πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ, ΔΙΑΓΟΡΑ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ, προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Πάντως, σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο. O Ιωνικός πρότεινε να δοθεί wild card στους «ερυθρόλευκους» για να γυρίσουν στην Α1, όμως ο Παναθηναϊκός απείλησε με αποχώρηση σε αυτή την περίπτωση.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στη Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες τα μέλη Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης, Β' Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Ταμίας, Κώστας Παρίσης, μέλος και απών Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Γεν. Γραμματέας.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2002)
Tags:
κορονοϊός, μπάσκετ, Ολυμπιακός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK