20:28 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Έγινε η κλήρωση για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Ολυμπιακός την αμφισβήτησε, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να βγάζει ανακοίνωση.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα ζευγάρια των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος και έφερε ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Άρη. Ο παράγοντας των Πειραιωτών Κώστας Καραπαπάς πήγε από τα γραφεία της ΕΠΟ μετά την κλήρωση και την αμφισβήτησε.

Η ΕΠΟ, χωρίς να κατονομάζει, ξεκαθαρίζει ότι η διενέργεια της κλήρωσης χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των ομάδων έγινε σε εφαρμογή των διατάξεων της ΚΥΑ περί δημόσιων συναθροίσεων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξαιρετικά δύσκολη κοινωνικά εποχή που διανύουμε ευνοεί τον λαϊκισμό και τη γραφικότητα, ώστε πολλές φορές να εξελίσσονται σε γελοιότητα. Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι η επικρατούσα ευρύτερα ατιμωρησία ενθαρρύνει εκδηλώσεις και δηλώσεις που δηλητηριάζουν καθημερινά το Ποδόσφαιρο. Σήμερα όμως, με την (προ)κατασκευασμένη προσπάθεια των γνωστών κέντρων που απεργάζονται συστηματικά τη διάλυση κάθε έννοιας τάξης στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, να αμφισβητήσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της κλήρωσης της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος -επαναφέροντας στη μνήμη μας τις αλήστου μνήμης εποχές και τις αξέχαστες μεθόδους της παράγκας-, ξεπεράστηκε κάθε όριο» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, σημειώνει τα εξής:

  • Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος διεξήχθη σήμερα, 5 Φεβρουαρίου 2021, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οργανώθηκαν και διεξήχθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και -κυρίως- αυτές με συμμετοχή των ΠΑΕ της Super League 1, σε εφαρμογή των διατάξεων της από 29.01.2021 Κ.Υ.Α. (άρθρο 1), που αφορά στις δημόσιες συναθροίσεις.
  • Οι οκτώ (8) συμμετέχουσες ΠΑΕ είχαν ενημερωθεί για τον τρόπο διεξαγωγής της σημερινής κλήρωσης με το υπ' αριθμόν 2150 έγγραφο της Ε.Π.Ο. από την 3η Φεβρουαρίου 2021. Καμία δεν επανήλθε με την όποια "'ένσταση" σχετικά με τη διαδικασία, την οποία εξάλλου είχαν παρακολουθήσει και αποδεχθεί στις 5 Ιανουαρίου 2021, όταν διεξήχθη αντιστοίχως η κλήρωση της φάσης των 16 της διοργάνωσης.
  • Όλες οι κληρώσεις των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος καλύπτονται σε απευθείας μετάδοση, μέσω live streaming, από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. και διεξάγονται με την χρήση ειδικών κλήρων, οι οποίοι περιέχονται σε σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος αποσφραγίζεται σε δημόσια θέα πριν την έναρξη της κλήρωσης.
«Κατόπιν τούτων, καλούμε τις σύγχρονες "Πυθίες" και όσους τυχερούς διαθέτουν κληρονομικά ή εκ φύσεως το μοναδικό και ανεκτίμητο χάρισμα να προβλέπουν το μέλλον, αντί να ταλαιπωρούν και να δυσφημούν το Ποδόσφαιρο, να το αφήσουν να προοδεύσει και να στραφούν σε άλλους χώρους, όπου θα μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πολύ πιο αποδοτικό μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.
Tags:
ελληνικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, ΕΠΟ, κλήρωση, Κύπελλο Ελλάδος, Κύπελλο Ελλάδας, Κύπελλο, Άρης, Ολυμπιακός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK