ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι ρευματοκλοπές συνεχίζουν να αποτελούν ανοιχτή πληγή για τον ΔΕΔΔΗΕ με απώλεια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο και αύξηση των κρουσμάτων.

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το φαινόμενο των ρευματοκλοπών καθώς το κόστος για τη ΔΕΗ ξεπερνά τα 260 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα κρούσματα παρουσίασαν νέα αύξηση το 2018 σε σχέση με το 2017.

Η εικόνα του ΔΕΔΔΗΕ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του νέου επιχειρησιακού σχεδίου που εκπόνησε συμβουλευτικός Οίκος, είναι μάλλον απογοητευτική εξαιτίας των ελλείψεων σε επενδύσεις, υλικά και συντήρηση, ενώ όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για την ασφαλή ηλεκτροδότησης της χώρας.

Σημειώνεται ότι το επιχειρησιακό σχέδιο για τον ΔΕΔΔΗΕ εκπονείται εν όψει και του σχεδίου για την μερική ιδιωτικοποίηση που αποσκοπεί στην έλευση των απαιτούμενων κεφαλαίων για τις αναγκαίες επενδύσεις στο δίκτυο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, που συνοδεύεται με ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας για τον επενδυτή που θα εισέλθει στην εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ξανά δικαστήριο για ρευματοκλοπή η Έφη Θώδη

Tags:
ιδιωτικοποίηση, ηλεκτρικό ρεύμα, ηλεκτρισμός, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ρευματοκλοπή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK