14:53 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο προτιμητέος επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει και τις μετοχές που κατέχουν τα ΕΛΠΕ αποκτώντας έτσι το σύνολο (100%) των μετοχών της εταιρείας.

Άρχισε η διεθνής διαδικασία για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ», εταιρεία που θα δημιουργηθεί μετά την μερική διάσπαση του κλάδου των υποδομών και την απόσχιση του κλάδου διεθνών έργων της ΔΕΠΑ ΑΕ.

Οι μέτοχοι της ΔΕΠΑ σήμερα είναι το ΤΑΙΠΕΔ και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), με ποσοστά 65% και 35% αντίστοιχα. Η μετονομασία σε «ΔΕΠΑ Εμπορίας» θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού της εταιρείας και είτε απευθείας είτε μέσω των θυγατρικών της θα διατηρηθεί το σύνολο των δραστηριοτήτων προμήθειας και εμπορίας. Το ΤΑΙΠΕΔ θα κατέχει το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενώ τα ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35%.

Μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ υπάρχει Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που εξασφαλίζει ότι ο προτιμητέος επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει και τις μετοχές που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ, αποκτώντας έτσι το σύνολο (100%) των μετοχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, που διενεργεί τον διαγωνισμό, η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

  • φάση προεπιλογής (Α’ Φάση) και
  • φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β’ Φάση).

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντός τους μέχρι τις 6 Μαρτίου 2020.

Η UBS και η Τράπεζα Πειραιώς ενεργούν από κοινού ως Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι, ενώ η Δικηγορική Εταιρεία Ποταμίτης Βεκρής ως Νομικός Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρόοδος στα ενεργειακά στη συνάντηση ΥΠΕΝ - θεσμών

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ - Τι προβλέπει για τιμολόγια και προσλήψεις

Tags:
ιδιωτικοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις, Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK