22:20 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Κωστής Χατζηδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει επενδυτής καθώς και ότι λόγω εξειδίκευσης οι εργαζόμενοι θα βρουν δουλειά στον επόμενο ιδιοκτήτη.

Σε διαδικασία εξυγίανσης μέσω εκκαθάρισης εν λειτουργία, τίθεται τις επόμενες ημέρες η ΛΑΡΚΟ, ενώ θα ακολουθήσει πώληση των στοιχείων ενεργητικού, εργοστάσιο και ορυχείο, με διαγωνισμό την ίδια ημέρα και δυνατότητα ο επενδυτής να αγοράσει και τα δύο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα υπάρξει επενδυτής και αυτό θα είναι καλό και για τους εργαζομένους διότι θα τελειώσει αυτό το καθεστώς ανασφάλειας».

Εκτίμησε ότι η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων, λόγω εξειδίκευσης, θα βρει δουλειά στον επόμενο επενδυτή, με όρους αγοράς «δηλαδή ότι παίρνουν οι εργαζόμενοι σε παρόμοιες εξορυκτικές βιομηχανίες».

Σε συνέντευξή στα Παραπολιτικά, χαρακτήρισε τη ΛΑΡΚΟ την πιο προβληματική επιχείρηση στην Ελλάδα και ανέφερε ότι το θέμα «σέρνεται» επί 35 χρόνια.

«Η ΛΑΡΚΟ χρωστά 340 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, έχει να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο μετά από απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω στα 135 εκατ. ευρώ - προστιθέμενα στα προηγούμενα - της έχουν καταλογιστεί περιβαλλοντικά πρόστιμα περίπου 50 εκατ. ευρώ, δεν έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, μολύνει τον Ευβοϊκό και λειτουργεί εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων της. Διότι μόνο τους τελευταίους έξι μήνες είχαμε δύο θανατηφόρα δυστυχήματα. Πραγματικά, δεν πάει άλλο. Το ποσό που οφείλει στη ΔΕΗ δεν θα πληρωθεί, αλλά αν αφήσουμε να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση η ΔΕΗ θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο. Και η ΔΕΗ δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις», σημείωσε ο κ.Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τραγωδία στη ΛΑΡΚΟ: Κατηγορίες για κακούργημα κατά έξι ατόμων

Tags:
διαγωνισμός, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, ΛΑΡΚΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK