06:45 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Viva Wallet υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Praxia Bank. Έγινε αποδεκτή η πρόταση, η οποία τελεί υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών.

Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Praxia Bank υπέβαλε η Viva Wallet, σε μία προσπάθεια διάσωσης του ψηφιακού τραπεζικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Atlas Merchant Capital, μέτοχος κατά 100% της Praxia Bank, έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση της Viva Wallet για την πώληση του συνόλου των μετοχών.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί, μετά την έγκριση των εποπτικών αρχών.

Η UBS Europe SE ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος τόσο της Praxia Bank, όσο και της Atlas Merchant Capital.

Τη Δευτέρα, προηγήθηκε το «ναυάγιο» μεταξύ της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Praxia Bank, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία για ένα πιθανό deal.

Υπενθυμίζεται ότι η Praxia Bank, η οποία ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια με στόχο να καταστεί η πρώτη ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της, αλλά και την αποχώρηση αρκετών εργαζομένων.

Αποκλειστικός μέτοχος της τράπεζας είναι ο Μπομπ Ντάιαμοντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Barclays, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου «libor».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δέσμευση των μετοχών του Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Tags:
ηλεκτρονικές συναλλαγές, συναλλαγές, συναλλαγή, εξαγορά, τράπεζες, τράπεζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK