07:03 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι καραμέλες με αλκοόλ της ισπανικής εταιρείας Ositos & Co. εξόργισαν τη Haribo, με τη δεύτερη να έχει αρχίσει δικαστική διαμάχη με την πρώτη που κατασκευάζει γλυκίσματα με αλκοόλ, χρησιμοποιώντας -μεταξύ άλλων- το λογότυπο της άλλης

Η Haribo βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την ισπανική εταιρεία Ositos & Co σχετικά με τις καραμέλες που περιέχουν αλκοόλ, καθώς η πρώτη υποστηρίζει πως η δεύτερη αντιγράφει την πατέντα της με τις καραμέλες, αλλά οι δικές της περιέχουν αλκοόλ.

Η γερμανική εταιρεία, ακόμα, θεωρεί πως η Ositos & Co χρησιμοποιεί ακόμα και το λογότυπό της.

Εκπρόσωπος της Haribo ανέφερε στο «Forbes»:

«Τα αλκοολούχα αρκουδάκια είναι παρόμοια με τις χρυσές αρκούδες της Haribo, που είναι το πιο επιτυχημένο και γνωστό προϊόν της εταιρείας». Επισήμανε, δε, ότι η Haribo κάνει προϊόντα για ανηλίκους, έτσι γι' αυτούς, «τα παιδιά και το αλκοόλ αποκλείονται θεμελιωδώς».

Η ισπανική εταιρεία έχει αντιμετωπίσει και την κατακραυγή για τα προϊόντα της, αλλά έχει την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, στη Χώρα των Βάσκων. Πάντως, οι καραμέλες της περιέχουν 15% αλκοόλ, σε πέντε χρώματα και γεύσεις, και οι ειδικοί θεωρούν ότι ενδέχεται να οδηγήσουν τους εφήβους στα οινοπνευματώδη.

Η Haribo προσφέρει έναν φιλικό διακανονισμό στην Ositos & Co, απαιτώντας να σταματήσει να κατασκευάζει και να πωλεί «κάθε προϊόν με το αμφισβητούμενο σύμβολο», να εγκαταλείψει το εμπορικό σήμα που έχει καταχωρηθεί στην Ισπανία και να δώσει «τη λειτουργία και την ιδιοκτησία του domain name «ositosconalcohol.com».

Ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας Ositos & Co, Άντερ Μέντεζ, σημείωσε:

«Δεν βλάπτουμε το εμπορικό τους σήμα και οι [αρκούδες] δεν φαίνονται όμοιες».

Ο Μέντεζ και οι συνεργάτες του, η 24χρονη Ζούλιεν Ζούστα και ο 25χρονος Ταμάρ Γκιγκολασβίλι, εξετάζουν αυτήν την περίοδο «πολύ προσεκτικά» πώς πρέπει να απαντήσουν στην επιστολή της Haribo, αν και «δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους για να πάνε στο δικαστήριο».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι «φοβούνται» για τη μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση, αλλά επιμένει ότι θέλει να συνεχίσει να παράγει τις «αρκούδες με αλκοόλ» επειδή «αρέσουν στους ανθρώπους».

Διαβάστε ακόμα:

Η καθήλωση των 737 MAX έφερε απώλειες στην Boeing για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια

Tags:
Ισπανία, Γερμανία, δικαστήριο, καραμέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK