03:46 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είχε συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο την επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η επένδυση αφορά τη δημιουργία μίας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, η οποία έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της ενώνοντας την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services.

Κατά το υπουργείο, μέσα από την επένδυση αυτή παρέχονται σε επιχειρήσεις οι υπηρεσίες Amazon CloudFront, Lambda@Edge, AWS Shield και AWS WAF, τόσο στη χώρα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί περισσότερο από 50% για τους Έλληνες καταναλωτές η ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο.

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Amazon Web Services, εστιάζοντας στη συνεργασία στους τομείς των ψηφιακών δεξιοτήτων, της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών υποδομών και καινοτομίας.

Κατά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προγράμματα όπως το Cloudstart, AWS Educate και AWS Activate θα βοηθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου αλλά και το startup οικοσύστημα της χώρας.

Πιερρακάκης: Αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για αυξανόμενη σημασία της χώρας ως περιφερειακού κόμβου στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά.

​Όπως σημείωσε, η εμπιστοσύνη της Amazon «υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή για νέες επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας και των υποδομών καθώς και τη σημασία του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Από τη μεριά του ο διευθυντής του Public Sector Europe της Amazon Web Services, Κάμερον Μπρουκς, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε για σειρά ετών μια συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα πελατών στην Ελλάδα και έκανε λόγο για το επόμενο βήμα σε ό,τι αφορά την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιερρακάκης: Και στο κινητό μέσω app η νέα ταυτότητα

Έως τα τέλη του 2020 ο διαγωνισμός για το «5G» στην Ελλάδα

Tags:
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ψηφιακή πολιτική, Ελλάδα, Amazon, Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK