23:45 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την περασμένη εβδομάδα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Folli – Follie προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα αρχεία της εταιρείας.

Σε ενέργειες σχετικά με την διοίκηση της Folli - Follie αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά και τα στοιχεία που προκύπτουν από τον διαχειριστικό έλεγχο και τα ευρήματα της εφόδου που τέθηκαν υπόψιν της.

Είχε προηγηθεί αίτημα του Δημήτρη Κοτσολιούτσου, βασικού μετόχου της εταιρείας με το οποίο ζητούσε να εξεταστεί στη γενική συνέλευση της 20ης Φεβρουαρίου η αντικατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με πρόσωπα της επιλογής του.

Ακολούθησε έφοδος στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα κεντρικά γραφεία της Folli Follie.

Σημειώνεται ότι ο κύριος στόχος της Επιτροπής είναι να αποκοπεί η εταιρεία από την οικογένεια των βασικών μετόχων.

Σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθιστά σαφές ότι ασκεί το εποπτικό της έργο μεθοδικά, συγκροτημένα, μακριά από λογικές αντιδικίας, χωρίς να απαντά σε οποιονδήποτε ελιγμό ιδιωτών που εμπλέκονται σε ερευνώμενες υποθέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου απαγγέλθηκαν, μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα, νέες βαρύτατες κατηγορίες για την υπόθεση της Folli-Follie. Συγκεκριμένα οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος διώκονται για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών ξεκίνησε στα τέλη του 2018, έπειτα από κατηγορίες για εκτεταμένη παραποίηση των οικονομικών στοιχείων της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία.

Tags:
έλεγχοι, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιχειρήσεις, Folli Follie
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK