19:09 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου σκέφτεται να επιβάλει ακόμα περισσότερους περιορισμούς στη Huawei προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση της κινεζικής εταιρείας στη χρήση εξοπλισμού από τις ΗΠΑ για την παραγωγή επεξεργαστών.

Νέους περιορισμούς στη Huawei εξετάζει να επιβάλλει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ώστε να περιορίσει την πρόσβαση του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού στον αμερικανικό εξοπλισμό επεξεργαστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην Ουάσιγκτον να απαιτεί ειδικές άδειες από εργοστάσια επεξεργαστών ανά τον κόσμο, προκειμένου να διαθέτουν στη Huawei ειδικό αμερικανικό εξοπλισμό για την κατασκευή τσιπ.

Ωστόσο, οι αμερικανικές εταιρείες εκτιμούν ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα προμηθειών και να επιφέρει ζημιές ακόμη και στις ίδιες.

Ως εκ τούτου, φέρεται να μην υπάρχει ομοφωνία στο ζήτημα ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση, παρότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει εξετάσει τα προτεινόμενα μέτρα.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Huawei ότι συνεργάζεται με τον κινεζικό στρατό και την Υπηρεσία Πληροφοριών, χρησιμοποιοώντας τον εξοπλισμό της για παράνομους σκοπούς επιτήρησης, κάτι το οποίο η εταιρεία αρνείται.

Τον Μάιο του 2019, η Ουάσινγκτον έβαλε σε μαύρη λίστα τη Huawei και περίπου 70 από τις θυγατρικές της στην αγορά τεχνολογίας των ΗΠΑ, και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με αμερικανικές εταιρείες.

Διαβάστε ακόμα:

Οι συστάσεις της Ε.Ε. για το 5G - Τι θα γίνει με τη Huawei

Tags:
Τεχνολογία, Huawei, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK