12:33 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέο κεφάλαιο ανοίγεται στην ιστορία της Disney καθώς, την Τρίτη (25/02), ο Ρόμπερτ Ίγκερ ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και διάδοχός του θα είναι ο Μπομπ Τσάπεκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Ρόμπερτ Ίγκερ, παραιτήθηκε και ο διάδοχός του θα είναι ο Μπομπ Τσάπεκ, ο οποίος -μέχρι πρότινος- ήταν επικεφαλής των πάρκων ψυχαγωγίας της εταιρείας.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε την Τρίτη (25/02), ο Ίγκερ τόνισε:

«Με την επιτυχημένη έναρξη των επιχειρήσεων άμεσης κατανάλωσης της Disney και την ένταξη της Twenty First Century Fox σε εξέλιξη, πιστεύω ότι αυτή είναι η βέλτιστη στιγμή για τη μετάβαση σε νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Έχω την μέγιστη εμπιστοσύνη στον Μπομπ και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του τους επόμενους 22 μήνες καθώς αναλαμβάνει αυτόν τον νέο ρόλο και ασχολείται βαθύτερα με τις πολύπλευρες παγκόσμιες επιχειρήσεις και δραστηριότητες της Disney, ενώ συνεχίζω να επικεντρωθώ στις δημιουργικές προσπάθειες της εταιρείας».

Από την πλευρά του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Μπομπ Τσάπεκ, είπε:

«Ο Ρόμπερτ Ίγκερ έκανε την Disney την πιο θαυμαστή και επιτυχημένη εταιρεία μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και είχα την τύχη να απολαύσω μια θέση πρώτης γραμμής ως μέλος της ομάδας ηγεσίας του. Συμμερίζομαι τη δέσμευσή του για δημιουργική αριστεία, τεχνολογική καινοτομία και διεθνή επέκταση και θα συνεχίσω να αγκαλιάζω τους ίδιους αυτούς στρατηγικούς πυλώνες προς τα εμπρός. Όλα όσα έχουμε επιτύχει μέχρι στιγμής χρησιμεύουν ως στέρεο υπόβαθρο για περαιτέρω δημιουργική αφήγηση, τολμηρή καινοτομία και προσεκτική ανάληψη κινδύνων».

Το διοικητικό συμβούλιο της Disney αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του Μπομπ Τσάπεκ για τη θέση.

Tags:
παραίτηση, CEO, Disney
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK