ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η αεροπορική εταιρεία βρισκόταν σε δεινή θέση και πριν από το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, ωστόσο είδε τη ζήτηση να μειώνεται περαιτέρω τους τελευταίους μήνες.

Σε κατάρρευση οδηγήθηκε η βρετανική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία Flybe την Πέμπτη, μετά από μια βουτιά στην ταξιδιωτική ζήτηση, με φόντο την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας που συνδέει πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου με μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο περίπου 2.400 θέσεις εργασίας, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα σε αεροδρόμια και περιφερειακές οικονομίες, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως ανακοίνωσε η Flybe, όλα τα αεροπλάνα της καθηλώθηκαν. Η εταιρεία αντιμετώπιζε ήδη οικονομικά προβλήματα και βρισκόταν σε δεινή θέση, ωστόσο φαίνεται πως η μείωση της ζήτησης λόγω κορονοϊού αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα.

Αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ακυρώνουν πτήσεις και κάνουν λόγο για εκτιμώμενες απώλειες εσόδων μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στην Κίνα και την εξάπλωσή του σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η British Airways, η easyJet, η Virgin Atlantic, η Lufthansa, η Norwegian Air και η United Airlines είναι μεταξύ των εταιρειών που προειδοποίησαν για τον αντίκτυπο του ιού.

Ο νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 3.000 ανθρώπων, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 90.000 κρούσματα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων στην Κίνα.

Στη Μεγάλη Βρετανία τα κρούσματα ξεπερνούν τα 80, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει αναταράξεις και στην παγκόσμια οικονομία, καθώς έχει μειωθεί η ζήτηση και έχουν καταστεί δυσκολότερες οι μεταφορές.

Στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου οι αποφάσεις για λήψη μέτρων

Στην Ευρωζώνη, για το Eurogroup της 16ης Μαρτίου παραπέμπεται η όποια απόφαση για λήψη μέτρων. Κατά την έκτακτη συνεδρίαση – μέσω τηλεδιάσκεψης – του Eurogroup την Τετάρτη έγινε αποτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρκετοί υπουργοί Οικονομικών τάχθηκαν υπέρ της λήψης δέσμης δημοσιονομικών μέτρων, σε συνδυασμό με μέτρα νομισματικής πολιτικής. Ζήτησαν, δε, τα μέτρα αυτά να επικεντρώνονται στην πλευρά εξαιρέσεων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής, σοβαρότερη κρίνεται η κατάσταση στην Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ μέτρια χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε Ισπανία και Κροατία.

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με φόντο την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, έως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς, καθώς και στην εισαγωγή πρώτων υλών από την Κίνα για την εγχώρια βιομηχανία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, εταιρεία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK