02:39 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2319)
0 0 0
Βρείτε μας

Από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και μέχρι 30 Απριλίου, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις του δικτύου εξωτερικού από όλες τις βάσεις της Aegean και θα εκτελείται μόνο μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθηνά και προς Βρυξέλλες.

Σε αναστολή των δρομολογίων εξωτερικού από τις 26 Μαρτίου προχωρά η αεροπορική εταιρεία Aegean, λόγω της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και στη σκιά των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η αναστολή αυτή γίνεται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών και εργαζομένων της, αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της δραστηριότητας της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και μέχρι τις 30 Απριλίου, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις του δικτύου εξωτερικού από όλες τις βάσεις της Aegean.

Αυτήν την χρονική περίοδο, θα εκτελείται μόνο μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθηνά και προς Βρυξέλλες, προκειμένου - σύμφωνα με την εταιρεία - να διατηρηθεί η σύνδεση της Ελλάδας με το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διακόπτονται από την Τρίτη οι πτήσεις προς Βρετανία

Παράλληλα η Aegean σημείωσε στην ανακοίνωσή της πως μετά από οδηγία (NOTAM) της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (ΥΠΑ), από αύριο Τρίτη 24 Μαρτίου διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Aegean, οι τελευταίες πτήσεις προς και από Λονδίνο θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Συνεχίζονται οι ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού

Πάντως, η Aegean διευκρίνισε ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει, εφόσον της ζητηθεί από τις αρχές, να εκτελεί ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών ή και για άλλες έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Σημειώνεται από την εταιρεία ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οκτώ πτήσεις επαναπατρισμού από Μαρόκο, Ισπανία, Τσεχία, Πολώνια, Σερβία και Γεωργία για λογαριασμό του ελληνικού κράτους και μία πτήση από το Λονδίνο προς τη Λάρνακα για λογαριασμό της Κύπρου.

Τι θα γίνει με τις πτήσεις εσωτερικού

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, η Aegean διευκρίνισε πως, προς το παρόν, διατηρείται ένα μικρό σε συχνότητες πρόγραμμα σε όλους τους προορισμούς του δικτύου, με μοναδικό σκοπό τη συνδρομή στην ειδική μετακίνηση προσώπων και αναγκαίων υλικών για κάλυψη των βασικών αναγκών.

Αναφορικά με τις ακυρώσεις πτήσεων και την απόκτηση ειδικού πιστωτικού voucher, η Aegean καλεί τους επιβάτες να επισκέπτονται την ηλεκτρονική της διεύθυνση.

Πληροφορίες για 17 νεκρούς

Υπενθυμίζεται ότι στους 17 ανήλθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας καθώς ακόμα δύο άνθρωποι κατέληξαν τη Δευτέρα από τον φονικό ιό.

Ακόμη 94 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 624.

Οι περισσότεροι ασθενείς εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά 124 άτομα νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδα, εκ των οποίων τα 34 είναι διασωληνωμένα.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ενώ μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2319)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, πτήσεις, πτήση, Aegean
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK