15:36 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2035)
0 10
Βρείτε μας

Συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν εργοδότες, οι οποίοι ζητούν από τους εργαζόμενους το ποσό των 100 ευρώ από το επίδομα των 800 ευρώ

Για σειρά καταγγελιών εργαζομένων, οι οποίες αφορούν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρών, κάνουν λόγο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πρόκειται για το εφάπαξ βοήθεια της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις ανεστάλησαν, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ», ο οποίος μετέδωσε ηχητικό ντοκουμέντο, υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εργοδότες ζητούν ένα μέρος των 800 ευρώ.

Στο επίμαχο ηχητικό, συγκεκριμένα, μεταφέρονται τα λόγια εργοδότη, ο οποίος ζητάει από τους εργαζόμενους να μεταφέρουν το ποσό των 100 ευρώ – από τα συνολικά 800 - σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό για «την επιβάρυνση που είχε από τις αρχές Μαρτίου».

Μάλιστα, φέρεται να επικαλείται πρότερη επικοινωνία με τον λογιστή της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 800 ευρώ θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Μαρτίου για τους εργαζόμενους όσων επιχειρήσεων έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση.

Για τους εργαζόμενους όσων επιχειρήσεων η λειτουργία συνεχίζεται, οι σχετικές αιτήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2035)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εργασία, εργασιακά δικαιώματα, εργασιακά, εργαζόμενος, εργαζόμενοι, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK