21:38 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι στα εμπορικά κέντρα -τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα- θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των πελατών, καθώς θα αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μετρά. 

Έξι άτομα θα μπορούν να κάθονται σε κάθε τραπέζι εστιατορίου, έκτος αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στην άρση των μέτρων τα οποία είχαν ληφθεί για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι τα κέντρα δεξιώσεων δεν θα ανοίξουν μαζί με την υπόλοιπη εστίαση, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά κέντρα που ανοίγουν τη Δευτέρα, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε σύμφωνα με το skai.gr ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των πελατών, καθώς θα αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μετρά. Παρόμοιοι περιορισμοί θα υπάρχουν και στα καταστήματα.

Πώς θα μπουν τα τραπέζια

Υπενθυμίζεται ότι τη δυνατότητα επέκτασης σε κοινόχρηστους χώρους των τραπεζοκαθισμάτων δίνει σε εστιατόρια και καφέ, ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Οι ρυθμίσεις θα έχουν ισχύ έως 31 Δεκεμβρίου 2020 και στόχο είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων, στα καταστήματα εστίασης, από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της πανδημίας του κορονοϊού.

Επέκταση χωρίς τέλη

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα έχουν δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν.

Προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Πεζοδρομήσεις σε συγκεκριμένες ώρες και δρόμους

Οι δήμοι θα έχουν, υπό προϋποθέσεις, τη δυνατότητα να πεζοδρομούν για ορισμένες ώρες ή και ολόκληρη την ημέρα, συγκεκριμένους δρόμους προκειμένου να δώσουν περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα εστίασης, ή να δημιουργούν διαδρόμους κίνησης πεζών, ποδηλάτων ή διαδρόμους ήπιας

Σε περιπτώσεις παραβάσεων, όπως επί παραδείγματι αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, επιβάλλονται πρόστιμα ίσα με το ανάλογο τέλος του χώρου της παράνομης χρήσης και σε περίπτωση υποτροπής έως και τρίμηνη αφαίρεση της άδειας του καταστήματος.

Για τις περιπτώσεις των καταστημάτων που δεν είναι εφικτή η παραχώρηση επί πλέον χώρου δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να μειώνουν τα τέλη έως και σε ποσοστό 50%.

Tags:
Νίκος Παπαθανάσης, εμπορικό κέντρο, μπαρ, καφετέριες, καφετέρια, εστιατόρια, εστιατόριο, κατάστημα εστίασης, εστίαση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK