ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου ρευστότητας για τον ρυθμό εκταμίευσης των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου ρευστότητας για τον ρυθμό εκταμίευσης των χρηματοδοτικών τραπεζικών εργαλείων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να φτιάχνουμε χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά τα χρήματα αυτά να φτάνουν στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ερωτηθείς για το απογευματινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο αναμένεται στις 18:00, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην εξειδίκευση των μέτρων για την εστίαση, τον τουρισμό, τη ρευστότητα στην οικονομία και την επανεκκίνησή της».

«Διότι η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το δεύτερο μεγάλο στοίχημα. Όπως πήγαμε καλά στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης, να πάμε καλά και στο οικονομικό σκέλος. Προφανώς το οικονομικό σκέλος είναι πιο δύσκολο, γιατί η Ελλάδα έχει κάποιες διαρθρωτικές αδυναμίες στην παρούσα κρίση».

Και εξήγησε: «Μεγάλη η μερίδα του τουρισμού στην οικονομία μας, μεγάλη η μερίδα της εστίασης, υψηλό δημόσιο χρέος, πράγματα που κάνουν δυσκολότερη την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και δημιουργούν συνθήκες μεγάλης ύφεσης».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «πρέπει να δουλέψουμε συντονισμένα και ψύχραιμα, για να έχουμε το καλό σενάριο μιας μονοψήφιας ύφεσης παρά το δυσμενές σενάριο μιας διψήφιας».

Tags:
διάγγελμα, τράπεζες, τράπεζα, επιχειρηματικότητα, επιχειρήσεις, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK