17:57 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πρόσφατα επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ σε άλλα πέντε ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 880.000 ευρώ σε τέσσερις επιχειρήσεις για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του υπουργείου, πρόκειται για τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Στα τέσσερα e-shop επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:

  • SHOP 44 ΜΟΝ.ΙΚΕ (https://shop44.gr) - 300.000 ευρώ
  • F.S. ΝΤΙ ΚΛΙΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ (https://www.d-klik.gr) - 300.000 ευρώ
  • KINITAKIAS MON.IKE (https://www.kinitakias.gr) - 200.000 ευρώ
  • F-PLAY ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ (https://www.citisshop.com) - 80.000 ευρώ

Τέλος, όπως αναφέρεται, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθιστά σαφές ότι φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.

Μάλιστα, καλεί και τους καταναλωτές, εφόσον εντοπίζουν παρόμοιες πρακτικές κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές, να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Tags:
κινητά τηλέφωνα, κινητό, κινητά, πρόστιμα, πρόστιμο, e-shopping, e-shop
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK