04:58 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχεδόν 40.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από το πρωί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «ΤΕΠΙΧ ΙΙ». Μεγάλο το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τεράστιο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το δανειοδοτικό πρόγραμμα «ΤΕΠΙΧ ΙΙ».

Από το πρωί, στην πλατφόρμα του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων έχουν υποβληθεί σχεδόν 40.000 αιτήσεις.

Μάλιστα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτήσεων, το σύστημα έχει «πέσει», με τους ειδικούς να καταβάλλουν προσπάθειες άμεσης αποκατάστασής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε εκ νέου, απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν τραπεζικό δάνειο, με πλήρη επιδότηση επιτοκίου την πρώτη διετία.

Παράλληλα, το 40% του δανείου παρέχεται άτοκα για την υπόλοιπη διάρκεια αποπληρωμής, ενώ προβλέπεται περίοδος χάριτος έξι έως 12 μηνών.

Όλες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό έως την Πέμπτη 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι συνολικοί πόροι του προγράμματος ανέρχονται, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή των τραπεζών, σε άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το «ΤΕΠΙΧ ΙΙ» απευθύνεται αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιρουμένων των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών.

Tags:
δάνεια, δάνειο, επιχειρηματικότητα, επιχειρηματικά δάνεια, επιχειρηματίας, επιχειρήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK