04:48 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
0 40
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας «Mouzenidis Travel Greece», Γεώργιο Μασμανίδη, εξαιτίας της πανδημίας, θα ενταχθούν ορισμένα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία των τουριστικών μονάδων.

Τα πακέτα all-inclusive και ο μπουφές στα ελληνικά ξενοδοχεία θα ισχύσουν μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού, μπορεί να αλλάξει όμως ο τρόπος διανομής του φαγητού, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Mouzenidis Travel Greece», Γεώργιος Μασμανίδης στο Sputnik.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Mouzenidis Travel Greece» είναι μια από τις εταιρείες του μεγαλύτερου ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μασμανίδη, εξαιτίας της πανδημίας, θα ενταχθούν ορισμένα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία των τουριστικών μονάδων.

«Υπάρχουν ήδη ορισμένα σχέδια (σ.σ. για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων). Υπήρξαν αναφορές ότι τα ξενοδοχεία θα ακυρώσουν όλα τα πακέτα all-inclusive και τον μπουφέ - αυτό όμως δεν θα συμβεί. Πρόκειται για μια συμβουλή ειδικότερα για ξενοδοχεία με μικρό αριθμό κλινών. Δεν επιτρέπεται όμως στα θέρετρα με μεγάλο αριθμό δωματίων και τουριστών να ακυρώνουν τον μπουφέ ή τα πακέτα all-inclusive. Θα πρέπει να υπάρξει πρόσθετο προσωπικό στα ξενοδοχεία, ενώ τα πιάτα των τουριστών με το φαγητό της αρεσκείας τους θα τα γεμίζουν οι υπάλληλοι» επισημαίνει ο κ. Μασμανίδης.

«Ένας τουρίστας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με φαγητό, μαχαιροπίρουνα, κουτάλια, πιρούνια. Το προσωπικό του ξενοδοχείου θα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά» διευκρινίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αλλάξει ο τρόπος διανομής του φαγητού.

«Επιπλέον, θα υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια, στο εστιατόριο και ανάμεσα στις ξαπλώστρες στις παραλίες. Τα παιδικά κλαμπ, όπου πάντα υπήρξε μεγάλος συνωστισμός, είναι πιθανό να μην ανοίξουν φέτος. Δεν θα αλλάξει όμως τίποτα άλλο» τονίζει ο κ. Μασμανίδης.

Ακόμη επισημαίνει ότι στις παραλίες των ξενοδοχείων, πιθανότατα, θα ισχύουν ίδιοι κανόνες όπως στις οργανωμένες παραλίες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

«Ως σύσταση, τα ξενοδοχεία που διαθέτουν μεγάλες παραλίες θα κάνουν κρατήσεις στις ξαπλώστρες. Με αυτό τον τρόπο κάθε τουρίστας θα ξέρει εκ των προτέρων ποια είναι η δική του ξαπλώστρα. Σε κάθε περίπτωση, οι υπάλληλοι θα ρυθμίσουν τον αριθμό των ατόμων στην παραλία» τονίζει.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας, Αντρέι Ιγκνάτιεφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι τουριστικοί πράκτορες της Ελλάδας θα συμμετάσχουν στη δράση «Τουρισμός της Ρωσίας για Ρώσους γιατρούς» και θα παρέχουν δωρεάν διαμονή στα ξενοδοχεία και στα θέρετρα της χώρας.

«Είχαμε την ιδέα από τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Τότε προτείναμε στο υπουργείο Υγείας της Ρωσίας να φιλοξενήσουμε στα ξενοδοχεία μας "Bomo" σε όλη την Ελλάδα 50 οικογένειες γιατρών από τη Ρωσία, γιατρούς οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Πρόκειται τόσο για τη διαμονή όσο και για τα αεροπορικά εισιτήρια» δηλώνει ο κ. Μασμανίδης.

Ο όμιλος «Mouzenidis Group» κατέχει την αεροπορική εταιρεία «Ellinair», με τα αεροσκάφη της οποίας μπορεί να μεταφέρει τους γιατρούς, ενώ τα ξενοδοχεία της αλυσίδας «Bomo Hotels» βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
Tags:
παραλίες, κορονοϊός, εστίαση, φαγητό, τουρισμός, ξενοδοχείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK