14:02 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει εταιρείες, όπως η Aegean, «χωρίς φροντίδα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχέδιο για τη στήριξη της Aegean ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουν την εταιρεία «χωρίς φροντίδα».

«Δεν θα αφήσουμε εταιρείες, όπως η Aegean, χωρίς φροντίδα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου όπου παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της οικονομίας.

«Η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει σχέδιο για την Aegean, το οποίο όμως δεν είναι ακόμη έτοιμο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε το ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο, επεξεργαζόμαστε ένα τέτοιο σχέδιο και στόχος μας είναι να μην βρεθεί σε θέση αδυναμίας η εταιρεία» δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε στρατηγικού χαρακτήρα την Aegean και πρόσθεσε ότι ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις και αυτό δημιουργεί στον κλάδο νόθευση των κανόνων ανταγωνισμού, οπότε και είναι λογικό η εταιρεία να έχει αγωνία για το μέλλον της.

«Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για να μην βρεθεί σε θέση αδυναμίας. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπει το δημόσιο ως μέτοχος στην εταιρεία, αλλά να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» σημείωσε ο υπουργός.

Έκκληση του προέδρου της Aegean για κρατική ενίσχυση

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης, είχε προειδοποιήσει για συρρίκνωση δίχως προηγούμενο σε περίπτωση που η εταιρεία δεν λάβει κρατική στήριξη.

Μιλώντας πριν λίγες ημέρες σε αναλυτές, ο κ. Βασιλάκης έκανε λόγο για τη χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει στην 20ετή πορεία του στις αερομεταφορές.

Προειδοποίησε ότι αν η εταιρεία δεν λάβει κρατική στήριξη, τότε το μέγεθός της -ο στόλος και το δίκτυο προορισμών της- θα συρρικνωθεί δίχως προηγούμενο.

Tags:
οικονομική ενίσχυση, μέτρα στήριξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Aegean
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK