04:13 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Hertz κήρυξε πτώχευση σε ΗΠΑ και Καναδά καθώς η πανδημία του κορονοϊού έφερε μεγάλη πτώση στα έσοδα της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πτώχευση σε ΗΠΑ και Καναδά κήρυξε η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, καθώς επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού και τα χρέη που έχει συσσωρεύσει είναι μεγάλα.

«Ο αντίκτυπος της COVID-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις» ανακοίνωσε η εταιρεία, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Η Hertz ανέφερε ότι έλαβε «άμεσα μέτρα» για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της, ενώ διέκοψε «όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες».

«Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργεια» προσθέτει.

Εκτός πτωχευτικής διαδικασίας οι επιχειρήσεις της Hertz σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Σημειώνεται, ωστόσο, οι κύριες διεθνείς περιφέρειες στις οποίες επιχειρεί η Hertz, όπως σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Σημειώνεται ότι η προσφυγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές.

Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορονοϊού.

Tags:
κορονοϊός, ενοικίαση, χρεοκοπία, Πτώχευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK